Βιβλίο
Λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Γιώργος Θ. Δημόπουλος
Σταύρος Ανευλαβής
Απόστολος Αρμαγανίδης
Αλεξάνδρα Χ. Γαβαλά
Ευάγγελος Ι. Γιαμαρέλλος - Μπουρμπούλης
Κωνσταντίνος Ι. Γουργουλιάνης
κ.ά.
Αθήνα
Ιατρικές Εκδόσεις Γιάννης Β. Παρισιάνος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 748
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-99126-3-1
Σημειώσεις: Προλογίζουν: Κωνσταντίνος. Ι. Γουργουλάνης, πνευμονολόγος, Απόστολος Ε. Αρμαγανίδης, πνευμονολόγος - εντατικολόγος , Γεώργιος Δημόπουλος, πνευμονολόγος - εντατικολόγος.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 80.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 24-11-2011)
Περίληψη:

Το βιβλίο "Λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος" έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση των γιατρών στο αντικείμενο των λοιμώξεων.

Η ιστορία της ιατρικής με την εμπειρία που αποκτήθηκε πρόσφατα από τη νέα γρίπη, το AIDS το SARS αλλά και παλαιότερα έως τις ημέρες μας με τη φυματίωση, διδάσκει ότι οι λοιμώξεις παρά τις σύγχρονες θεραπευτικές παρεμβάσεις εξακολουθούν να ευθύνονται για εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως. Οι πνεύμονες είναι η πύλη εισόδου για τους περισσότερους λοιμώδεις παράγοντες και επομένως το όργανο που προσβάλλεται συνηθέστερα. Η πνευμονολογία από παλιά ήταν συνώνυμη με τη φυματιολογία ενώ σήμερα περιλαμβάνει αντικείμενα όπως η πνευμονία, η παραπνευμονική συλλογή, το εμφύσημα, οι παροξύνσεις της χρόνια βρογχίτιδας και τα άτυπα μυκοβακρηρίδια.

Το βιβλίο εκτός από τα προηγούμενα διαπραγματεύεται σύγχρονα θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως η ανοσοτροποποίηση, τα εισπεόμενα αντιβιοτικά και η βιοτρομοκρατία. [...]

Κ. Ι. Γουργουλάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας