Βιβλίο
Τουρκία και ελληνισμός
Οδοιπορικό στη Μακεδονία: Έλληνες, Τούρκοι, Βλάχοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Σέρβοι

Victor Bérard
Μετάφραση: Μπάμπης Λυκούδης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2010
σ. 426
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-838-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La Turquie et l’hellénisme contemporain: La Macédoine: Hellènes, Bulgares, Valaques, Albanais, Autrichiens, Serbs
Βήμα· Περιηγήσεις 12
Ονομασία Υποσειράς: 1800-1950: 150 Χρόνια Ελλάδα και Ελληνισμός Μέσα από τα Μάτια των Ξένων
Σημειώσεις: Εισαγωγή, σχόλια: Θ. Πυλαρινός. Επανέκδοση: "Τροχαλία" 1987. Επιμέλεια σειράς: εκδόσεις "Ολκός". Εκτύπωση, βιβλιοδεσία: Grafica Veneta S.p.A. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 10.9.2010.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 6.70€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 10-09-2010)
Περίληψη:

"Στη διάρκεια των τριών χρόνων που πέρασα στην Ανατολή, επισκέφθηκα τα ελληνικά μέρη και τα πιο πολλά από τα τουρκικά. Ήθελα να μελετήσω επιτόπου το Ανατολικό Ζήτημα, χωρίς προκατασκευασμένη γνώμη αλλά με καθορισμένο στόχο.

[...] Ανάμεσα στους λαούς που πρωταγωνιστούν εκεί, οι Έλληνες είναι εκείνοι με τους οποίους βρίσκομαι σε στενότερες και συχνότερες σχέσεις. Προσπάθησα, λοιπόν, να γνωρίσω τον ελληνισμό. Ποια είναι ακριβώς τα τωρινά σύνορά του, οι δυνάμεις του στην Ευρώπη και την Ασία, τα εφόδιά του, τα προπαγανδιστικά του μέσα, η επιρροή του και οι εχθροί του; Χωρίς τον ενθουσιασμό των αλλοτινών φιλελλήνων και χωρίς την περιφρόνηση των σημερινών μισελλήνων, έθεσα σκοπό μου την αμερόληπτη αναζήτηση της αλήθειας".