Βιβλίο
Ανεύρετοι νήσοι
Islands Never Found

Συλλογικό έργο
Lóránd Hegyi
Κατερίνα Κοσκινά
Eugenio Viola
Καλλιτέχνης: Συλλογικό έργο
Μετάφραση: Τώνης Μόζερ
Μετάφραση: Fabienne Vogin
Θεσσαλονίκη
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 132
Σχήμα: 20χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Σημειώσεις: Συνέκδοση: SilvanaEditoriale. Κατάλογος της ομώνυμης έκθεσης στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του ΚΜΣΤ το διάστημα 28.06 - 28.11.2010, στο Παλάτσο Ντουκάλε στη Γένοβα 13.3. - 13.6.2010, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σεντ-Ετιέν 17.12.2010-17.04.2011. Χαιρετισμός: Παύλος Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Προλογικό κείμενο: Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια ΚΜΣΤ.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-01-2011)
Περίληψη:

Ο καλλιτέχνης είναι σίγουρα -περισσότερο από οιονδήποτε άλλο- ένας πολίτης του κόσμου, ένας εσαεί ταξιδιώτης και κατά συνέπεια άπατρις. Άπατρις όμως, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αφού είναι προορισμένος να ζει και να δημιουργεί πορευόμενος συνεπώς, σε αναζήτηση της δικής του ουτοπίας, της "νήσου" που κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί ότι θα βρει ή έστω θα προσεγγίσει, η οποία όμως αποτελεί και τη μοναδική του πατρίδα, το μοναδικό του προορισμό και ταυτόχρονα γυρισμό. Της νήσου, που δεν είναι άλλη από το έργο του.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτήν την έκθεση είναι μερικοί από τους συνειδητούς ταξιδιώτες αυτής της περιπέτειας και ασφαλώς δεν αποτελούν παρά έναν ενδεικτικό μικρό αριθμό σε σχέση με όσους πέρασαν, περνούν και θα περάσουν από τις Ιθάκες και τα Κύθηρα της συνήθως φουρτουνιασμένης και σπάνια γαλήνιας απεραντοσύνης.

Κατερίνα Κοσκινά