Βιβλίο
φυλο@ερευνα
Κείμενα θεωρίας του φύλου από τη Γερμανία

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Ντίνα Βαΐου
Επιμέλεια: Μαρία Στρατηγάκη
Κατρίνα Βάλγκενμπαχ
Γκαμπριέλε Γένερτ
Χάικε Γένζεν
Κριστίνε Κίντσελ
Ιρμέλα Μαράι Κρίγκερ - Φίρχοφ
Σουζάνε Μπερ
Κλαούντια Μπρέγκερ
Χίλντεγκαρντ Μαρία Νίκελ
Ίνγκε Στέφαν
Κριστίνα φον Μπράουν
Άντγε Χόρνσαϊντ
Μετάφραση: Ιωάννα Μεϊτάνη
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 348
Σχήμα: 24χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-455-799-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Μελέτες για το φύλο
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 30.09€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-07-2011)
Περίληψη:

Το Κέντρο Διατμηματικών Σπουδών Φύλου στο Πανεπιστήμιο Ηumboldt του Βερολίνου έχει αναπτύξει ένα μοναδικό προφίλ στην έρευνα και τη θεωρία σε σχέση με άλλα γερμανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Διακρίνεται για τον διεπιστημονικό και θεωρητικό τρόπο προσέγγισης, για την έρευνα του φύλου ως αλληλεξαρτώμενης κατηγορίας, για τον προσανατολισμό του στη μετάδοση της γνώσης και την πρακτική εφαρμογή της.

Για τον συλλογικό αυτό τόμο επιλέξαμε άρθρα στα οποία ερευνήτριες από διάφορα πεδία της επιστήμης αφενός κάνουν μια εισαγωγή στη θεώρηση της έννοιας του φύλου στους τομείς ενδιαφέροντός τους -σώμα, ταυτότητα, σεξουαλικότητα, βία/εξουσία, δίκαιο, εργασία και παγκοσμιοποίηση-, αφετέρου καταγράφουν την ιστορική εξέλιξη των εννοιών που πραγματεύονται, ενώ τις συνδέουν και με επίκαιρες πολιτικές και επιστημονικές συζητήσεις.

Η παρούσα έκδοση βασίστηκε στα βιβλία: Christina von Braun, Inge Stephan (Hrsg.), "Gender@Wissen. Ein Handbuch der Gender-Theorien", Bohlau Verlag Koln, Weimar, Wien, 2005. Katharina Walgenbach, Gabriele Dietze, Antje Hornscheidt, Kerstin Palm, "Gender als interdependente Kategorie", Verlag Barbara Budrich, Opladen & Farmington Hills, 2007. Δύο από τα άρθρα γράφτηκαν ειδικά για την ελληνική έκδοση.