Βιβλίο
Η ιστορία του χριστιανισμού

Τζόναθαν Χιλ
Μετάφραση: Βασίλης Αδραχτάς
Μετάφραση: Παρασκευή Τριανταφυλλοπούλου
Μετάφραση: Αλέκος Καρυώτογλου
Αθήνα
Εκδόσεις Ουρανός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 559
Σχήμα: 25χ18
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-453-778-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The History of Christianity
Σημειώσεις: Σύμβουλοι έκδοσης: Μισέλ Μπράουν, Μαρκ Νολ, Μάικλ Νάι Σιου Πουν, Λάμιν Σάνεχ, Γκράχαμ Τόμλιν.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 35.33€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-10-2010)
Περίληψη:

Ένας πλήρης και εύχρηστος οδηγός που καλύπτει την ιστορία του χριστιανισμού από τη γένεσή του μέχρι σήμερα σε όλες τις ηπείρους. Γραμμένος με απλό τρόπο, περιέχει χρονολόγια και πλήθος φωτογραφιών που κάνουν την ανάγνωση ευχάριστη. Ένα βιβλίο αναφοράς απαραίτητο σε κάθε βιβλιοθήκη.

Το βιβλίο δεν προϋποθέτει καμία πρότερη γνώση της χριστιανικής ιστορίας ή θεολογίας. Υπάρχει ένα γλωσσάρι για να βοηθηθούν όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με κάποιους τεχνικούς όρους και υπάρχει, επίσης, μία βιβλιογραφία με προτάσεις κατά κεφάλαιο για περαιτέρω μελέτη.

Η ιστορία του Χριστιανισμού είναι ένα τόσο τεράστιο θέμα που κανένα βιβλίο δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα χειριστεί με επάρκεια τη συνθετότητα και τη ευρύτητά του. Το συγκεκριμένο βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει μία γρήγορη ματιά στις βασικές όψεις του θέματος. Χωρίζεται σε δεκαεπτά κεφάλαια, το καθένα από τα οποία περιγράφει μία διαφορετική περίοδο της χριστιανικής ιστορίας. Τα πρώτα δεκατρία κεφάλαια (και οι ενότητες μέσα σε κάθε κεφάλαιο) έχουν διαρθρωθεί χρονολογικά, έτσι ώστε να σχηματίζεται μία ενιαία αφήγηση από την εποχή του Ιησού μέχρι τη σύγχρονη περίοδο. Τα τελευταία τέσσερα κεφάλαια περιγράφουν στο σύνολό τους την ιστορία της Εκκλησίας κατά τα τελευταία εκατό χρόνια περίπου, με τη διαφορά ότι το καθένα εστιάζει σε μία ειδική περιοχή του κόσμου.

Δεν πρόκειται μόνο για μία αφήγηση σχετικά με το πώς ο Χριστιανισμός άλλαξε τον κόσμο, αλλά και σχετικά με το πώς ο κόσμος άλλαξε το Χριστιανισμό. Στις σελίδες του βιβλίου αυτού, θα συναντήσουμε καταδιωγμένους ειρηνιστές, σπαθοφόρους μοναχούς, Ευρωπαίους φιλοσόφους του Διαφωτισμού, νομάδες των στεπών της Μογγολίας κι άλλους πολλούς. Ο Χριστιανισμός έχει διαδοθεί σε όλους σχεδόν τους πολιτισμούς της γης και όλοι οι λαοί έχουν κατανοήσει ή επανερμηνεύσει το χριστιανικό μήνυμα με τον δικό τους τρόπο. Συνεπώς, σκοπός του βιβλίου δεν είναι απλά να αφηγηθεί τι έκαναν οι χριστιανοί, αλλά το πώς ο ίδιος ο Χριστιανισμός έχει προσαρμοστεί σε διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς -και αυτό στο βαθμό που οι χριστιανοί επιδιώκουν να παραμείνουν πιστοί στο ίδιο το μήνυμα του Ιησού, όσο διαφορετικά κι αν το έχουν κατανοήσει.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: