Βιβλίο
... Διαθέσαμε τη ζωή μας...

Επαμεινώνδας Σακελλαρίου
Υπεύθυνος Σειράς: Παντελής Βούλγαρης
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
2010
σ. 286
Σχήμα: 20χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-864-6
Βήμα Μαρτυρίες· Ο Εμφύλιος σε Α' Ενικό 1
Ονομασία Υποσειράς: Οι Γιατροί
Σημειώσεις: Πρόλογος στην έκδοση από "Το Βήμα": Παντελής Βούλγαρης. Προλεγόμενα: Χρήστος Βάμβαλης, Μαρία Θεοδωροπούλου. Επίμετρο: Καίτη Νικολέττου-Γκιζελή, "18 μήνες στην Υγειονομική Υπηρεσία του ΔΣΕ στο Βίτσι", "Γιατροί Δημοκρατικού Στρατού". Εκτύπωση, βιβλιοδεσία: Grafica Veneta S.p.A. Ο πρώτος τόμος της σειράς διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με "Το Βήμα της Κυριακής" στις 31.10.2010.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-11-2010)
Περίληψη:

Το παρόν βιβλίο δεν είναι η ιστορική καταγραφή των πολεμικών γεγονότων της περιόδου 1944-1049. Πραγματεύεται την εμπειρία της εμφύλιας σύρραξης μέσα από τα μάτια ενός διακεκριμένου γιατρού, που βιώνει τις ένδοξες μέρες του ΕΑΜ κατά την κατοχική περίοδο και εν συνεχεία, ως στέλεχος του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, τον κατατρεγμό και την αυτοεξορία.

Ο Επαμεινώνδας Σακελλαρίου ανήκει στη χορεία των αφανών ηρώων, αυτών που, ταγμένοι στον Ιατρικό Όρκο, είχαν δικό τους "πεδίο μάχης" τα αυτοσχέδια νοσοκομεία, όπου με υψηλό αίσθημα ευθύνης πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, παρά τις αντιξοότητες. Ήρθε σε επαφή με ιστορικές μορφές του αντάρτικου αγώνα και υπήρξε ακάματος σύντροφός τους μέχρι το τέλος.

Το "Διαθέσαμε τη ζωή μας" είναι ένα βιβλίο απαλλαγμένο από διχαστικές λογικές. Αποτελεί μια έντιμη κατάθεση των εμπειριών του συγγραφέα στην πλέον ταραχώδη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, έναν ύμνο στην Υγειονομική Υπηρεσία του ΔΣΕ και σε όσους έρχονταν σε καθημερινή επαφή με τον πόνο και το θάνατο.