Βιβλίο
Ψηφιακή επεξεργασία εικόνας

Rafael C. Gonzalez
Richard E. Woods
Μεταφραστής: Αθανάσιος Ι. Μάργαρης
Επιμελητής: Στέφανος Κόλλιας
Θεσσαλονίκη
Τζιόλα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 1364
Σχήμα: 25χ17
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-418-255-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Digital Image Processing, 3rd ed.
Σημειώσεις: copyright © 2011.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 0.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 23-08-2018)
Περίληψη:

Η ψηφιακή επεξεργασία εικόνας αποτελεί το πρωτοπόρο εγχειρίδιο του ομώνυμου θεματικού πεδίου για περισσότερα από 30 χρόνια. Όπως έγινε με τις εκδόσεις του 1977 και του 1987 των Gonzalez και Wintz καθώς και με τις εκδόσεις του 1992 και 2002 των Gonzalez και Woods, αυτή η νέα έκδοση προετοιμάστηκε έχοντας στο μυαλό μας τους φοιτητές και τους καθηγητές τους.

Οι αλλαγές και οι αναβαθμίσεις που οδήγησαν τελικά σε αυτή την έκδοση, στηρίζονται σε μία αξιολόγηση του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε από το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές καθώς και από τους ανεξάρτητους αναγνώστες του βιβλίου περισσότερων από 134 ινστιτούτα σε 32 διαφορετικές χώρες.

Το νέο υλικό είναι επίκαιρο, διαβάζεται εύκολα κα επεξηγείται με πολυάριθμα παραδείγματα πρακτικής σημασίας. Οι περιοχές της επεξεργασίας εικόνας που καλύπτονται στο βιβλίο περιλαμβάνουν τους μετασχηματισμούς έντασης και το χωρικό φιλτράρισμα, το μετασχηματισμό Fourier και το φιλτράρισμα στο πεδίο της συχνότητας, τη βελτίωση ποιότητας εικόνας, την αποκατάσταση εικόνας, την υπολογιστική τομογραφία, τα ασαφή σύνολα, την επεξεργασία έγχρωμης εικόνας, τα κυματίδια, τη συμπίεση εικόνας και βίντεο, τη μορφολογική επεξεργασία, την κατάτμηση εικόνας και την περιγραφή εικόνας. Αυτό το υλικό ολοκληρώνεται με μία συζήτηση της θεμελιώδους θεωρίας της αναγνώρισης αντικειμένων.