Βιβλίο
Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια
Η ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού και ο ρόλος των γονέων: Μια ψυχαναλυτική προσέγγιση

Ματθαίος Γιωσαφάτ
Αθήνα
Αρμός
Αριθμός Έκδοσης: 65
2021
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2010
σ. 174
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-527-614-0
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.07€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-07-2020)
Περίληψη:

Η ανάπτυξη του παιδιού και η οικογενειακή κατάσταση μέσα στην οποία μεγαλώνει, παίζει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή του και την προσωπικότητά του. Στον τρόπο που διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, στον τρόπο που αργότερα ο ίδιος θα δημιουργήσει μία οικογένεια, θα γίνει σύντροφος, γονιός.

Πόσο μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από το να αναπτύξουν προβληματικές συμπεριφορές; Ποιες βάσεις είναι αυτές που μας έδωσαν οι γονείς μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να γίνουμε "κοινωνοί" μιας σωστής ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης του παιδιού;

Στο βιβλίο αυτό ο Ματθαίος Γιωσαφάτ κάνει μία εισαγωγή στην ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι και τον έκτο χρόνο της ζωής του.

Αναλύει τις φάσεις που περνάει το παιδί, τη σχέση με τη μητέρα και τον πατέρα, αλλά και τη σχέση του ζευγαριού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς μεγαλώνοντας ένα παιδί και κατά πόσο οι συμπεριφορές είναι άμεσα συνδεδεμένες με την δική τους παιδική ηλικία.

Ο γνωστός ψυχίατρος, προσδιορίζει τους ρόλους των γονέων κατά την ανάπτυξη του παιδιού και το πώς η μεταξύ τους σχέση επηρεάζει την ψυχολογική αλλά και σεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού.
Το βιβλίο αυτό είναι η καταγραφή τεσσάρων διαλέξεων που οργανώθηκαν στον "Αρμό", με τον ίδιο τίτλο, στις οποίες ο συγγραφέας, εκτός από την ανάλυση των θεμάτων, απαντά και σε καθημερινές αγωνίες γονέων, συζητά με το κοινό και προσεγγίζει "καυτά" θέματα της σημερινής εποχής.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ιωάννα ΣουφλέρηΓια να γίνουμε καλύτεροι γονείς"Το Βήμα"31/7/2011
Αγγελική ΜπομπούλαΤο παιδί είναι ο πατέρας του ενηλίκου"Ελεύθερος Τύπος"3/7/2011
Ανδρέας ΠετρουλάκηςΜεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένειαwww.protagon.gr18/4/2011
Σταυρούλα ΠαπασπύρουΗ Ελληνική οικογένεια στο ντιβάνι"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "ΕΠΤΑ"6/3/2011
Μαριαλένα ΣπυροπούλουΨυχανάλυση χωρίς ντιβάνιwww.bookpress.gr9/2/2011
Έφη ΜαυροπούλουΜεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένειαwww.critique.gr5/12/2010