Βιβλίο
Οι πρόγονοί μας
Τρία μυθιστορήματα: Ο διχοτομημένος υποκόμης: Ο αναρριχώμενος βαρόνος: Ο ανύπαρκτος ιππότης

Ίταλο Καλβίνο
Μετάφραση: Θόδωρος Ιωαννίδης
Μετάφραση: Ανταίος Χρυσοστομίδης
Αθήνα
Εκδόσεις Καστανιώτη
2010
σ. 494
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-03-5169-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: I nostri antenati
Εικοστός Αιώνας
Σημειώσεις: Πρώτες εκδόσεις των τριών μυθιστορημάτων στις εκδόσεις Καστανιώτη: "Ο διχοτομημένος υποκόμης", 2002· "Ο αναρριχώμενος βαρόνος", 2000· "Ο ανύπαρκτος ιππότης", 1999.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-12-2010)
Περίληψη:

Για πρώτη φορά συγκεντρώνονται σε έναν τόμο τα τρία περίφημα μυθιστορήματα του μεγάλου Ιταλού συγγραφέα που αποτελούν την "παραμυθένια" τριλογία του: ο "Διχοτομημένος υποκόμης", ο "Αναρριχώμενος βαρόνος" και ο "Ανύπαρκτος ιππότης". Όπως σε όλο τον κόσμο, τώρα και οι Έλληνες αναγνώστες θα μπορούν να διαβάσουν ως ένα ενιαίο έργο τα τρία αυτά μυθιστορήματα που άνοιξαν νέους δρόμους στη συγγραφική πορεία του Καλβίνο και της ιταλικής λογοτεχνίας γενικότερα.

"... Θέλησα να είναι τρεις ιστορίες, όπως λέμε, "ανοιχτές", ικανές πρώτα απ' όλα να στέκονται στα πόδια τους ως ιστορίες, λόγω μιας λογικής ακολουθίας των εικόνων τους, αλλά και ικανές να αρχίσουν την αληθινή τους ζωή στο απρόβλεπτο παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων που προκαλεί ο αναγνώστης. Θα ήθελα να μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ως ένα γενεαλογικό δένδρο των προγόνων του σύγχρονου ανθρώπου, στο οποίο το κάθε πρόσωπο κρύβει κάποιο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που ζουν γύρω μας, κάποιο χαρακτηριστικό δικό σας, δικό μου".

(από το επίμετρο του Ίταλο Καλβίνο)

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιάννης ΑσδραχάςΤο παιχνίδι των ερωτήσεων και των απαντήσεων με μια τριλογία"Εξπρές"24/1/2011
Μαρία ΔρουκοπούλουΚαυτό Μελάνι"Lifo"22916/12/2010