Βιβλίο
Η αθέατη πλευρά του Εμφυλίου
Τα τραγικά γεγονότα της 7ης Μεραρχίας του ΔΣΕ

Γιώργος Δ. Γκαγκούλιας
Υπεύθυνος Σειράς: Παντελής Βούλγαρης
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
2010
σ. 348
Σχήμα: 20χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-867-7
Βήμα Μαρτυρίες· Ο Εμφύλιος σε Α' Ενικό 4
Ονομασία Υποσειράς: Οι Αντάρτες
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ιωλκός", 2001. Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται προέρχεται από τις συλλογές: Ντιμίτρι Κέσελ Ε.Δ.Ι.Α., Ν.Ε. Τόλη και από τ' αρχεία: ΑΣΚΙΤ, Γ.Δ. Γκαγκούλια. Πρόλογος: Παντελής Βούλγαρης, Ν. Σπηλιάδης. Εκτύπωση, βιβλιοδεσία: Grafica Veneta S.p.A. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 19.11.2010.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-11-2010)
Περίληψη:

"Οι ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας κατευθύνονται από τους Αμερικανούς. Σ' όλο τον κρατικό μηχανισμό είναι εγκατεστημένοι Αμερικανοί, που λύνουν ανεξέλεγκτα όλα τα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, απ' τα δημόσια οικονομικά ως την εμπορική και την πιστωτική μας πολιτική, τον καθορισμό των μεροκάματων και των μισθών, από την κοινωνική μας πολιτική ως τα ζητήματα των σχέσεων μας με όλες τις χώρες του εξωτερικού".

("Η Ελλάδα κάτω από το ζυγό των Γιάνκηδων". Εκδοτικό "Νέα Ελλάδα"

Είναι η εποχή της "πολύφερνης" αμερικανικής βοήθειας, η εποχή του Δόγματος Τρούμαν. Με τη Συνθήκη της Βάρκιζας, η χώρα βγαίνει από τον Εμφύλιο και μετράει πληγές. Παράλληλα, όμως, ένας άλλος, ένας "συντροφικός", αιματηρός εμφύλιος μαίνεται.... Ο Γ. Γκαγκούλιας καταγράφει τις συγκλονιστικές του εμπειρίες και ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο την πολιτική των ημερών που έζησε.