Βιβλίο
Σεξ τράφικιν
Στο άδυτο της οικονομίας της σύγχρονης δουλείας

Siddharth Kara
Μετάφραση: Μαρία-Αριάδνη Αλαβάνου
Αθήνα
Ασβός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 421
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-99067-3-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Sex Trafficking: Inside the Business of Modern Slavery
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Γρηγόρης Λάζος.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.19€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-11-2010)
Περίληψη:

"Μισούσα το πορνείο. Έρχονταν τόσοι πολλοί άντρες. Ήμουν τρομοκρατημένη. Προσπαθούσα να τους κρυφτώ, ώστε να μη με διαλέξουν. Τα αφεντικά μου είπαν πως έπρεπε να δουλέψω και να σταματήσω να φέρομαι έτσι. Επίσης, τα αφεντικά βίασαν κάποια από τα άλλα κορίτσια. Αυτό με φόβισε. Φοβόμουν μήπως με βιάσουν ή μήπως με βλάψουν με κάποιον άλλο τρόπο. Δεν ήξερα κανέναν. Ήμουν μόνη. Ήμουν φοβισμένη."

Κάθε χρόνο εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά απάγονται, παραπλανώνται, αποπλανούνται ή πωλούνται με στόχο την εξαναγκασμένη σεξουαλική εκμετάλλευση από χιλιάδες άντρες. Προσφέροντας πελώρια κέρδη στους εκμεταλλευτές τους οι σκλάβοι του σεξ αποτελούν τη βάση μιας από τις πιο κερδοφόρες παράνομες επιχειρήσεις του κόσμου. Αντίθετα με τα ναρκωτικά που πρέπει να καλλιεργηθούν, να μαζευτούν και να συσκευαστούν το γυναικείο σώμα δεν έχει ανάγκη από καμία τέτοιου είδους "επεξεργασία" και διατίθεται έτοιμο προς άμεση και επαναλαμβανόμενη κατανάλωση.
Σ' αυτό, το πρώτο στο είδος του ταξίδι, ο Σιντάρθ Καρά ταξιδεύει σε τέσσερις ηπείρους προσπαθώντας να ανακαλύψει τι ακριβώς είναι το δουλεμπόριο του σεξ. Περιγράφει όσο το δυνατόν πληρέστερα την γένεση του οικονομικού κλάδου που έχει αναπτυχθεί, το πως λειτουργεί παγκοσμίως και το πως μπορεί να εξαλειφθεί. Στο οδοιπορικό του συναντά μεγάλο αριθμό θυμάτων, παίρνει συνεντεύξεις, γίνεται μάρτυρας αγοραπωλησιών και έρχεται αντιμέτωπος με κάποιους από τους εγκληματίες που τους εκμεταλλεύονται.
Χρησιμοποιώντας την πείρα του ως οικονομολόγος, ο συγγραφέας προσφέρει μία σπάνια ανάλυση του σεξ τράφικιν, επικεντρώνοντας την προσοχή του στους οικονομικούς παράγοντες που συνέβαλλαν στην ανάπτυξη του μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Καταγράψει το μέγεθος, την ανάπτυξη και την κερδοφορία του σεξ τράφικιν και άλλων μορφών σύγχρονης δουλείας- με αριθμούς που δημοσιεύονται για πρώτη φορά- και εντοπίζει τους κλάδους που θα πληγούν σε μία προσπάθεια εξάλειψη ς ή ποινικοποίησης του.
Ο συγγραφέας φέρνει στο φως μία πραγματικότητα που ο Δυτικός κόσμος αρνείται να αναγνωρίσει. Την πραγματικότητα χιλιάδων ανθρώπων που υποφέρουν σιωπηρά δίπλα μας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Εύη ΚαρκίτηΙστορίες ανείπωτης βαρβαρότητας"Αγγελιοφόρος"18/9/2011
Λίτσα ΔουδούμηΒιβλία για καλοκαιρινή συντροφιά..."Η Αυγή"21/7/2011
Γιώργος ΒέηςΣεξ τράφικινΠεριοδικό "Index"45Μάιος 2011
Σταυρούλα ΠαπασπύρουΕπιχείρηση Γυναίκες"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "ΕΠΤΑ"20/2/2011
IstoparalogionΓιορτές; Δώρα;"Η Αυγή"21/12/2010
Κωνσταντίνος B. ΜπούραςΛίστες, μάνες και άγιοι χωρίς να θέλουν"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"63418/12/2010
Ανταίος ΧρυσοστομίδηςΈνα βιβλίο, πολλά βιβλία, για τις γιορτές (2)"Η Αυγή"17/12/2010
Μαρία ΔρουκοπούλουΚαυτό Μελάνι"Lifo"22916/12/2010
Σεξ τράφικιν"Το Βήμα"/ "Βιβλία"12/12/2010
Μανώλης Πιμπλής1.200.000 γυναίκες και παιδιά σκλάβοι του σεξ"Τα Νέα"20/11/2010