Βιβλίο
Μαραθώνας: η μάχη που σημάδεψε την ιστορία

Γεώργιος Σταϊνχάουερ
Φωτογράφος: Σωκράτης Μαυρομμάτης
Φωτογράφος: Γεώργιος Σταϊνχάουερ
Φωτογράφος: Δημήτρης Χαρισιάδης
Φωτογράφος: κ.ά.
Επιμέλεια: Μαίρη Αδαμοπούλου
Επιμέλεια: Μαρία Κόντη - Ζωϊοπούλου
Ευθύνη Σειράς: Μηνάς Βιντιάδης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2010
σ. 130
Σχήμα: 28χ20
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τα Νέα· Ιστορική Βιβλιοθήκη
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ίδρυμα Λάτση". Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα-Σαββατοκύριακο" στις 30.10.2010.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Το βιβλίο που έχετε μπροστά σας μιλάει για ένα χώρο και για ένα γεγονός, στο οποίο αυτός χρωστά την είσοδό του στην Ιστορία. Σκύβοντας έπειτα από 2.500 χρόνια πάνω στα θαυμαστά εκείνα κατορθώματα, ζητάει να συνειδητοποιήσει τη σημασία που η πρώτη εκείνη μάχη για την ελευθερία και τη δημοκρατία είχε για το μέλλον της Αθήνας, της Ελλάδας και του πολιτισμού μας, και να φωτίσει το νόημα, που εκείνο το "νενικήκαμεν", μπορεί ακόμα, ύστερα από τόσους αιώνες, να έχει για τον σύγχρονο άνθρωπο. [...]

Γεώργιος Σταϊνχάουερ

Το υλικό του βιβλίου προέρχεται από την έκδοση "Ο Μαραθών και το Αρχαιολογικό Μουσείο", που εντάσσεται στη σειρά των αρχαιολογικού ενδιαφέροντος λευκωμάτων, τα οποία επιμελούνται και χρηματοδοτούν αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Eurobank EFG, υπό τον γενικό τίτλο "Ο κύκλος των μουσείων" (πληροφορίες στη σελίδα: www.latsis-foundation.org). Τα δικαιώματα χρήσης του φωτογραφικού υλικού ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.