Βιβλίο
Ένας ανταρτάκος απ' το Παλιόκαστρο. Τρεις ημέρες αγγαρεία τρία χρόνια ομηρία.
Μνήμες εμφυλίου

Κώστας Γκέκας
Χρήστος Ι. Βασιλείου
Υπεύθυνος Σειράς: Παντελής Βούλγαρης
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
2010
σ. 142
Σχήμα: 20χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-876-9
Βήμα Μαρτυρίες· Ο Εμφύλιος σε Α' Ενικό 6
Ονομασία Υποσειράς: Οι Έφηβοι
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ένας ανταρτάκος απ' το Παλιόκαστρο", εκδόσεις "Βιβλιόραμα" & "Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας", 2006. "Τρεις ημέρες αγγαρεία, τρία χρόνια ομηρία", εκδόσεις "Οιωνός", 2008. Πρόλογος: Παντελής Βούλγαρης. Επίμετρο: Άγγελος Ελεφάντης, επιμελητής πρώτης έκδοσης. Εκτύπωση, βιβλιοδεσία: Grafica Veneta S.p.A. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 3.12.2010.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-12-2010)
Περίληψη:

Ο Ατρόμητος, όπως αποκαλούσαν οι σύντροφοί του τον έφηβο τότε Κώστα Γκέκα, περιγράφει με τον δικό του λιτό τρόπο τα γεγονότα του Εμφυλίου. Βρέθηκε στο συγκρότημα του Άρη Βελουχιώτη, πήρε μέρος στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, την οποία και εξιστορεί. Παθιασμένος μαχητής για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του, θα παλέψει μέχρι τη στιγμή που θα του ζητήσουν να παραδώσει τα όπλα με τη Συμφωνία της Βάρκιζας.

Στο επίκεντρο ενός παράλογου αδελφικού ξεκληρίσματος, ο Χρήστος Ι. Βασιλείου βρέθηκε να πολεμάει μια μάχη που δεν θεώρησε ποτέ δική του. Τον ανάγκασαν όμως. Είπαν οι αντάρτες στη μάνα του ότι θα τον χρειαστούν τρεις μέρες μόνο για μια αγγαρεία. Βρήκε ξανά την ελευθερία του ύστερα από τρία χρόνια. Μετά το τέλος ενός παγκόσμιου πολέμου, δεν είναι παράξενο να μη θες να πολεμήσεις ξανά για κανένα στρατόπεδο...