Βιβλίο
Η τυφλή ακτή
Μυθιστόρημα

Κάρλος Μαρία Ντομίνγκες
Μετάφραση: Λένα Φραγκοπούλου
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 234
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-3701-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La costa ciega
Ξένη Λογοτεχνία
Ονομασία Υποσειράς: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Α/Α Βιβλίου στην Υποσειρά: 234
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.31€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-03-2012)
Περίληψη:

Ένα γκρίζο πρωινό του Ιουλίου ένα κορίτσι φτάνει σ' ένα σκονισμένο πανδοχείο στην ακτή της Ουρουγουάης. Μια ώρα μετά θα φύγει με έναν άγνωστο της άντρα, που τα μαλλιά του έχουν αρχίσει να γκριζάρουν. Και οι δυο προσπαθούν να ξεφύγουν από το παρελθόν τους. Η συνάντηση αυτών των δυο μοναχικών πλασμάτων θα αποκαλύψει τα μυστικά του Αρτούρο, τον έρωτά του για τη Σεσίλια, το ταξίδι του από το Μοντεβίδεο στο Μπουένος Άιρες, τη ζωή του ανάμεσα σε δύο δικτατορίες, την εξαφάνιση της Σεσίλια. Το νεαρό κορίτσι θα βοηθήσει τον Αρτούρο να βρει τα κλειδιά και τα ίχνη του λησμονημένου παρελθόντος που μοιάζει με έρημη ακτή.

Η "Τυφλή ακτή" είναι μια ιστορία γεμάτη παλινδρομήσεις, πλάγιες στρατηγικές, αλλαγές πορείας και ταυτοτήτων. Μας αποκαλύπτει έναν κόσμο συμπαγή, περίκλειστο, αυτόνομο, όπου πολλά πράγματα εξιστορούνται με αξιοθαύμαστη εννοιολογική διαύγεια. Και όπου αναγνωρίζουμε, όπως και σε όλα τα μεγάλα βιβλία, τη μυστική συμμετοχή ενός σοβαρού, γαλήνιου πνεύματος: του συγγραφέα.

"Μια συγκινητική ιστορία ειπωμένη με εξαίσιο τρόπο. Σπαρακτική, όμορφη και χωρίς συμβιβασμούς εξιστόρηση του χρόνου που περνά και των επιπτώσεων του στα όνειρα και τον αγώνα των θυμάτων της δικτατορίας στην Αργεντινή".

(Χουάν Μαρσέ)