Βιβλίο
KLAB architecture, Works
KLAB architecture, Έργα

Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος
Επιμέλεια: Χαρά Μαραντίδου
Θεσσαλονίκη
Ιανός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 128
ISBN: 978-960-6882-36-4
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-01-2011)
Περίληψη:

Το πρώτο βιβλίο που παρουσιάζει τη δουλειά του αρχιτεκτονικού γραφείου KLAB architecture, ενός από τα πιο αναγνωρισμένα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και ενός από τα νέα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία που έχουν ξεχωρίσει, επιλέγοντας τη μίξη στοιχείων που εκφράζουν την ελληνική αρχιτεκτονική παράδοση με μοντέρνα- σύγχρονα στοιχεία της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής πρωτοπορίας. Στο βιβλίο παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα με συμπυκνωμένη ανάλυση, με σχέδια δισδιάστατα και τρισδιάστατα, φωτογραφίες, σκίτσα, καθώς και επεξηγηματικά κείμενα.

Τα έργα παρουσιάζονται ανά θεματικές ενότητες όπως διεθνή, συγκροτήματα κατοικιών, κατοικίες, εξοχικές κατοικίες, γραφεία, χώροι αναψυχής, εμπορική χρήση, μπαρ και εστιατόρια. Από τα 35 έργα που παρουσιάζονται τα 15 είναι υλοποιημένα, τα 7 είναι συμμετοχές σε διαγωνισμούς και τα υπόλοιπα παρουσιάζονται στη φάση της μελέτης με ορισμένα να βρίσκονται σε φάση κατασκευής.

Μια από τις σημαντικότερες αναγνωρίσεις του έργου του γραφείου και του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Λαμπρινόπουλου είναι η τοποθέτηση της KLab architecture ανάμεσα στα πιο ανερχόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία του κόσμου από το Βρετανικό περιοδικό Wallpaper, καθώς και το ότι συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο STARCHITECTS ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σύγχρονης αρχιτεκτονικής.