Βιβλίο
Με τους αντάρτες στη δυτική Μακεδονία
Αναμνήσεις από Κατοχή, Εμφύλιο, Τασκένδη

Τάκης Κωστόπουλος
Υπεύθυνος Σειράς: Παντελής Βούλγαρης
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
2011
σ. 160
Σχήμα: 20χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-901-8
Βήμα Μαρτυρίες· Ο Εμφύλιος σε Α' Ενικό 11
Ονομασία Υποσειράς: Οι Αντάρτες
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Βιβλιόραμα", 2006. Πρόλογος: Παντελής Βούλγαρης. Εκτύπωση, βιβλιοδεσία: Grafica Veneta S.p.A. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 7.1.2011.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-01-2011)
Περίληψη:

Στην πορεία της ζωής του, με αφετηρία το Σκαλοχώρι Κοζάνης, ενδιάμεσους σταθμούς τον Γράμμο και το Βίτσι, και τελικό προορισμό την Τασκένδη, ο Τάκης Κωστόπουλος υπήρξε μαχητής στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και στον Εμφύλιο Πόλεμο, διαπρεπής επιστήμονας στη Σοβιετική Ένωση, αλλά και εκ των πρωταγωνιστών στη μεγάλη κρίση του ελληνικού κομμουνιστικού χώρου, από τα μέσα της δεκαετίας του '50 έως τα τέλη της δεκαετίας του '60.

Το ανά χείρας βιβλίο του συνιστά την προσωπική μαρτυρία του για όσα έζησε τόσο στα πεδία των μαχών όσο και στη διάρκεια των πολιτικών ζυμώσεων στο εσωτερικό του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, με την περιθωριοποίηση του Νίκου Ζαχαριάδη το 1956 και την οριστική διάσπαση το 1968. Ωστόσο, ο συγγραφέας ξεφεύγει από το πλαίσιο της απλής αφήγησης και καταθέτει την άποψη του για πρόσωπα και πράγματα που καθόρισαν την έκβαση της εμφύλιας σύρραξης και "σφράγισαν" την ιστορική πορεία μιας ολόκληρης παράταξης, με κριτική διάθεση και δίχως πολιτικές "αγκυλώσεις".