Βιβλίο
Λεσβιακό ημερολόγιο 2011
Γράμματα, τέχνες, πολιτισμός

Επιμελητής: Παναγιώτης Σκορδάς
Ζωγράφος: Δημήτρης Γέρος
Μυτιλήνη
Αιολίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 300
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-99323-6-3
Σημειώσεις: Πρόλογος: Παναγιώτης Σκορδάς. Χαιρετισμοί: Ιάκωβος Κλεόμβροτος, Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Νάσος Γιακαλής, Περιφερειάρχης, Δημήτρης Βουνάτσος, Δήμαρχος Λέσβου.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 25-10-2011)
Περίληψη:

Συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση των "Ημερολογίων", ο φιλόλογος Παναγιώτης Σκορδάς και οι εκδόσεις "Αιολίδα" ετοίμασαν για το 2011 το νέο "Λεσβιακό Ημερολόγιο". Στις 300 σελίδες του φιλοξενούνται 20 μελέτες, όλες λεσβιακού ενδιαφέροντος, γραμμένες από έγκριτους ερευνητές, οι οποίες καλύπτουν μια ποικίλη θεματολογία: ιστορία, αρχαιολογία, λαογραφία, δοκίμιο, εκπαίδευση, γραμματολογία, θέατρο, κινηματογράφο.

Αναλυτικότερα το "Ημερολόγιο" ανοίγει με το προλογικό σημείωμα του επιμελητή Παναγιώτη Σκορδά και τους χαιρετισμούς του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, του Περιφερειάρχη Αιγαίου Νάσου Γιακαλή και του Δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσου. Ακολουθεί μια ενότητα με 30 περίπου φωτογραφίες του γνωστού και καταξιωμένου ζωγράφου και φωτογράφου Δημήτρη Γέρου με θέμα τη Λέσβο, ένα αδημοσίευτο κείμενο του αείμνηστου πεζογράφου Νάσου Θεοφίλου με τίτλο "Το ποιητικό βλέμμα του Δημήτρη Γέρου" και οι μελέτες των ερευνητών.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: