Βιβλίο
Η ηρεμία του ισχυρότερου
Αστυνομικό μυθιστόρημα

Φάιτ Χάινιχεν
Μετάφραση: Αρετή Κοντογιώργη
Αθήνα
Εκδόσεις Καστανιώτη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 301
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-03-5248-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Die Ruhe des Stärkeren
Συγγραφείς απ' όλο τον Κόσμο
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-06-2011)
Περίληψη:

Τη νύχτα που ο επιθεωρητής Προτέο Λαουρέντι επιστρέφει στην Τεργέστη μετά από μια σύσκεψη ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δολοφονείται στο ίδιο τρένο ο ταριχευτής Μάρτσιο Μανφρέντι. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το θύμα έβγαζε χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο προστατευόμενων ζώων. Η καινούργια συνεργάτιδα του Λαουρέντι, η Πίνα, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην έρευνα, γιατί έχει δεχτεί επίθεση από ένα πιτ μπουλ. Κατά σύμπτωση την περιθάλπουν στη βίλα ενός αμφιλεγόμενου μεγαλοκαρχαρία της οικονομίας, του Γκόραν Νιούμαν, στην άλλη πλευρά των ιταλο-σλοβενικών συνόρων, ο οποίος βγάζει δισεκατομμύρια στις διεθνείς χρηματαγορές με αγοραπωλησίες γης και γενετικά τροποποιημένων δημητριακών. Δεν έχει ιδέα ότι βρίσκεται σ' ένα κέντρο διεθνούς οικονομικού εγκλήματος. Κι όταν μάλιστα στην υπόθεση θα μπλεχτούν και κάποιες ακροδεξιές οργανώσεις, τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα, πολύ δύσκολα για τον επιθεωρητή Λαουρέντι.

Ένα συναρπαστικό, επίκαιρο μυθιστόρημα για την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη.

"Ένα μείγμα ιταλικού τρόπου ζωής, παλαιών και νέων εξτρεμισμών, εκδίκησης, μίσους, έ­ρωτα και χιούμορ. Η σαλάτα καπριτσιόζα της νέας αστυνομικής λογοτεχνίας, που αντεπεξέρχεται πλήρως σε ό,τι υπόσχεται".
(Εφημερίδα "Die Welt")

"Ο συγγραφέας δεν έχει μόνο την ικανότητα να υφαίνει συναρπαστικά την πλοκή του έργου του, αποδίδοντας αριστοτεχνικά το ά­ρωμα της πολυπολιτισμικής Τεργέστης· ο ήρωάς του, ο κομισάριος Λαουρέντι, είναι έ­νας συμπαθητικός, ξεροκέφαλος επιθεωρητής, που δεν επιτρέπει να ανακατεύονται στις έρευνές του ούτε αυτάρεσκοι αξιωματούχοι, ούτε ξιπασμένοι κρατικοί υπάλληλοι".
(Περιοδικό "Der Spiegel")

Κριτικές - Παρουσιάσεις: