Βιβλίο
Διεθνής οικονομική
Θεωρία και πολιτική

Paul Krugman
Maurice Obstfeld
Μετάφραση: Γιάννης Δουλφής
Μετάφραση: Στέλιος Πανταζίδης
Επιμέλεια: Νικολίνα Κωστελέτου
Αθήνα
Κριτική
Αριθμός Έκδοσης: 3
2011
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1996
σ. 641
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-218-706-7
ISBN Σετ 960-218-704-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: International Economics: Theory and Policy
Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Α/Α Τόμου: 2
Σημειώσεις: Πρόλογος, επιμέλεια: Νικολίνα Κωστελέτου.
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 57.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-02-2011)
Περίληψη:

Το βιβλίο των διάσημων οικονομολόγων P. R. Krugman και M. Obstfeld, καθηγητών στο Princeton University και στο University of California, Berkeley, αντίστοιχα, είναι το πιο διαδεδομένο σύγγραμμα που χρησιμοποιείται στο μάθημα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και του διεθνούς εμπορίου.
Για την αναθεωρημένη αυτή έκδοση του βιβλίου, οι συγγραφείς προχώρησαν σε μια εκτενή ανασύνθεση πολλών κεφαλαίων σύμφωνα τόσο με τις θεωρητικές εξελίξεις στο πεδίο, όσο και με τις πιο σύγχρονες πρακτικές εφαρμογές τους.
Πέραν αυτών των δομικών αλλαγών, το βιβλίο έχει αναθεωρηθεί με τρόπο που να παρακολουθεί την επικαιρότητα. Μελετώνται έτσι, μεταξύ άλλων: η μεταφορά συντελεστών διεθνώς, οι συνέπειες της αποτυχίας των συζητήσεων της Doha, ο ρόλος των εξωτερικών οικονομιών στο διαπεριφερειακό εμπόριο, οι ασιατικές αγορές μη εκτελεστών προθεσμιακών συμβολαίων συναλλάγματος, η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε τον Αύγουστο του 2007 εξαιτίας των επισφαλών στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.
Ο τόμος ενσωματώνει μελέτες περιπτώσεων, διαγράμματα, περιλήψεις, προβλήματα για επανάληψη, που διευκολύνουν την εκμάθηση και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των φοιτητών, βοηθώντας τους να εμπεδώσουν το περιεχόμενο των πανεπιστημιακών διαλέξεων.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ελίνα ΤζανουδάκηΜόρις Όμπσφελντ: Η Ελλάδα δεν είναι ο ασθενής σε μια υγιή ΟΝΕ"The Books' Journal"9Ιούλιος 2011