Βιβλίο
Ο θάνατος ενός ταξίαρχου

Λεωνίδας Καλλιβρετάκης
Υπεύθυνος Σειράς: Παντελής Βούλγαρης
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
2011
σ. 160
Σχήμα: 20χ11
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-905-6
Βήμα Μαρτυρίες· Ο Εμφύλιος σε Α' Ενικό 15
Ονομασία Υποσειράς: Τα Ντοκουμέντα
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Φιλίστωρ", 2001. Πρόλογος: Παντελής Βούλγαρης. Εκτύπωση, βιβλιοδεσία: Grafica Veneta S.p.A. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 4.2.2011.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-02-2011)
Περίληψη:

Δύο γενναίοι μαχητές της πρώτης γραμμής του Εμφύλιου Πολέμου, δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις, ένας στόχος: η τελική επικράτηση. Η μοίρα θα ενώσει τις τύχες ενός ταξίαρχου του Εθνικού Στρατού και ενός καπετάνιου του ΕΛΑΣ, σε μια αναμέτρηση με τελικό νικητή το θάνατο.

Το παρόν βιβλίο του Λεωνίδα Φ. Καλλιβρετάκη συνιστά το αποτέλεσμα έρευνας γεγονότων της περιόδου του εμφύλιου σπαραγμού, χαρακτηριστικών του τρόπου διεξαγωγής του πολέμου. Αυθαίρετες αποφάσεις ανώτερων και ανώτατων πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών αμφότερων των πλευρών, εκπορευόμενες από έπαρση για την επικείμενη νίκη ή από απόγνωση για τη διαφαινόμενη ήττα, δολοπλοκίες, αμφίσημες πληροφορίες, αιματηρές συγκρούσεις στα βουνά, διαφορετικές εκδοχές του ίδιου συμβάντος, απόρρητα έγγραφα, προδοσίες, ανασφάλεια, φόβος και στόματα κλειστά ακόμη και έπειτα από 60 περίπου χρόνια, συνθέτουν το "παζλ" μιας συναρπαστικής ιστορίας μυστηρίου στη δίνη του Εμφυλίου, με "σκοτεινές" πτυχές και ερωτήματα αναπάντητα έως σήμερα.