Βιβλίο
Γιάννης Μόραλης: Αρχιτεκτονικές συνθέσεις

Συλλογικό έργο
Μαρίνος Καλλιγάς
Σάββας Κονταράτος
Αλέξανδρος Γ. Ξύδης
Θύμιος Παπαγιάννης
Νίκος Ε. Παπαδάκης
Ζωγράφος: Γιάννης Μόραλης
Επιμέλεια: Φανή - Μαρία Τσιγκάκου
Φωτογράφος: Λεωνίδας Κουργιαντάκης
Φωτογράφος: Δημήτρης Χαρισιάδης
Φωτογράφος: Λίλη Πεζανού
Φωτογράφος: Γιώργης Γερόλυμπος
Φωτογράφος: Νίκος Ε. Παπαδάκης
Φωτογράφος: Μπόρις Κιρπότιν
Φωτογράφος: J. F. Bonhomme
Φωτογράφος: Άρης Κωνσταντινίδης
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 270
Σχήμα: 25χ25
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-476-088-6
Σημειώσεις: Κατάλογος της ομότιτλης έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη - Κεντρικό κτίριο, Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας, μεταξύ 10 Φεβρουαρίου - 30 Απριλίου 2011. Εισαγωγή: Φανή - Μαρία Τσιγκάκου.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 40.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 10-02-2011)
Περίληψη:

Την έκθεση "Γιάννης Μόραλης: Αρχιτεκτονικές Συνθέσεις" συνοδεύει μια εικονογραφημένη έκδοση 2700 σελίδων με 200 περίπου φωτογραφίες η οποία αποτελεί την πρώτη πλήρη παρουσίαση των αρχιτεκτονικών δημιουργιών του Μόραλη. Τα κείμενα που υπομνηματίζουν τα έργα αποτελούν προσωπικά σχόλια και μαρτυρίες του ίδιου του καλλιτέχνη. Εκτός από το εισαγωγικό κείμενο της Φανής - Μαρίας Τσιγκάκου, περιλαμβάνει αδημοσίευτα κείμενα των Σπύρου Κονταράτου και Θύμιου Παπαγιάννη καθώς επίσης και ορισμένα, ήδη δημοσιευμένα, των Αλέξανδρου Ξύδη, Μαρίνου Καλλιγά και Νίκου Παπαδάκη, τα οποία εστιάζουν στη δημιουργική συμβολή του Γιάννη Μόραλη στην αρχιτεκτονική αλλά και τη διεύρυνση ενός γόνιμου πλαισίου συνεργασίας αρχιτέκτονα και εικαστικού.

Τα διαφωτιστικά κείμενα σε συνδυασμό με την ποικιλία του εικονογραφικού υλικού συγκροτούν ένα μοναδικό αρχείο για τους μελετητές του αρχιτεκτονικού έργου του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: