Βιβλίο
Μπέλλα Μπουμ
Ποίηση

Γιώργος Χαντζής
Παρίσι
Publibook
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 61
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-2-7483-6162-9
Εξαντλημένο
Τιμή: 8.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-03-2011)
Περίληψη:

To "Μπέλλα Μπουμ" περιστρέφεται γύρω από το ζήτημα της πατρότητας. Ως πρώτο επεισόδιο της "πλοκής" καταγράφεται η στιγμή γέννησης της κόρης. Οι αναδρομές του πατέρα (εφηβεία, φοιτητική ζωή, ωριμότητα), εναλλάσσονται με προβολές στο μέλλον (η ενηλικίωση της κόρης, ο πρώτος της έρωτας, η απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία, η αλληλογραφία μαζί της). Ο αφηγητής αμφισβητεί την ικανότητά του να συγκροτήσει μια συνεκτική εξιστόρηση, άλλοτε εγκαλώντας τον πατέρα για τις ευμετάβλητες εμπειρίες του και άλλοτε υποδεικνύοντας την απροσδιοριστία των φυσικών νόμων που τις περιβάλλουν.

"Στο "Μπέλλα Μπουμ", σύνθεση πρωτότυπη και άκρως πειραματική, ο Γιώργος Χαντζής μας καλεί να εισέλθουμε στο ποιητικό του εργαστήριο για να μας φανερώσει τους τρόπους με τους οποίους αρμολογεί στίχο στίχο το ποίημά του, τους τρόπους δηλαδή με τους οποίους προσπαθεί να τιθασεύει το απείθαρχο υλικό του."
(Χάρης Βλαβιανός)

"Το ποιητικό υποκείμενο του "Μπέλλα Μπουμ" καταφάσκει, παλινωδεί, ακόμα και εκπλήσσεται μπροστά στην οργανική αναντιστοιχία λόγου και συναισθήματος. Εντούτοις επιμένει με μια γλώσσα ρυθμική και ευέλικτη, πλασμένη με την πειθαρχία ενός τεχνουργήματος.
(Χρήστος Χρυσόπουλος)

"Ο Γιώργος Χαντζής αφήνει να περάσουν, μέσα από τον αποσπασματικό λόγο, τα φαντάσματα της ακυρωμένης επικοινωνίας και της ανέφικτης ψυχικής και συναισθηματικής ενότητας." [περ. "Ποίηση", τ. 25]
(Βαγγέλης Χατζηβασιλείου)

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Βασίλης Αμανατίδης1χ3χ163 (λέξεις)Περιοδικό "Εντευκτήριο"97Μάιος-Ιούλιος 2012
Κατερίνα Ηλιοπούλου"Ρήσεις, λύσεις και ευτυχείς περιδινήσεις""The Books' Journal"12Οκτώβριος 2011
Μαρία ΤοπάληΑυτοσαρκασμός, πειραματισμός και παράδοση"Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα"25/9/2011
Χρήστος ΓιαννακόςΜπέλλα ΜπουμΠεριοδικό "Μανδραγόρας"45Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011
Βιβλία για το καλοκαίρι"The Books' Journal"10Αύγουστος 2011
Βαγγέλης ΧατζηβασιλείουΖει η ελληνική ποίηση;"Το Βήμα"/ "Βιβλία"31/7/2011
Μαρία ΤσουκανάΜπέλλα Μπουμwww.captainbook.gr19/5/2011