Βιβλίο
Σκιές στον πάγο
Μια αρχαία ισλανδική σάγκα, ένας σύγχρονος μύθος, ένα μυστικό που οδηγεί στο θάνατο: Μυθιστόρημα

Michael Ridpath
Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου
Αθήνα
Modern Times
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 382
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-494-131-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Fire and Ice 1: Where the Shadows Lie
Φωτιά και Πάγος 1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-03-2011)
Περίληψη:

Ο καθηγητής ισλανδικής γλώσσας 'Αγκναρ Χάραλντσον δίπλωσε το γράμμα και το έβαλε στον κιτρινισμένο του φάκελο. Τα χέρια του έτρεμαν. Αυτή η επιστολή έκρυβε το μυστικό της δημιουργίας ενός από τους πιο διαδεδομένους θρύλους του εικοστού αιώνα και ίσως τη μεγαλύτερη ανακάλυψη της καριέρας του. Λίγο αργότερα, ο άτυχος άντρας εντοπίζεται νεκρός σε μια παγωμένη λίμνη.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπαστυνόμο Μάγκνους Γιόνσον από τη Βοστόνη στο Ρέικιαβικ πετούσε σε μικρή απόσταση από το έδαφος. Τα γκρίζα σύννεφα πύκνωναν πάνω από τα ηφαιστειογενή πετρώματα, φέρνοντας στο νου του οδυνηρές εικόνες από το παρελθόν. Παρ' όλα αυτά, δε μετάνιωνε για την απόφασή του να επιστρέψει στη γενέτειρά του, έπειτα από είκοσι χρόνια απουσίας, ως σύμβουλος της ισλανδικής αστυνομίας σε εγκληματικές υποθέσεις. Το πρώτο μυστήριο που καλείται να εξιχνιάσει είναι η στυγνή δολοφονία του 'Αγκναρ Χάραλντσον.

Αρχικά, οι έρευνες τον οδηγούν σε δύο βασικούς υπόπτους και από εκεί σε ένα άγνωστο χειρόγραφο ανεκτίμητης αξίας, τη Σάγκα του Γκάουκουρ, από την οποία φαίνεται ότι ο Τόλκιν εμπνεύστηκε την τριλογία "Ο 'Αρχοντας των Δαχτυλιδιών". Στην προσπάθειά του να βρει τον ένοχο, ο Γιόνσον θα εισχωρήσει στο συναρπαστικό κόσμο των ισλανδικών θρύλων, θα μυηθεί στα μυστικά των οπαδών της Μέσης Γης, θα επιχειρήσει να αποκρυπτογραφήσει μια σειρά μηνυμάτων γραμμένων σε κάποια από τις γλώσσες που επινόησε ο Τόλκιν και θα έρθει σε επαφή με την αινιγματική κληρονόμο της πολύτιμης σάγκα. Ποιος κρατάει τελικά το κλειδί του μυστηρίου; Και ποιος θα έφτανε σε σημείο να διαπράξει φόνο για να αποκτήσει το πολύτιμο Δαχτυλίδι;

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιάννης ΤριανταφύλλουΤι κυκλοφορεί στην Ελλάδα"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"67317/9/2011
Γιάννης ΤριανταφύλλουΗ βιβλιοθήκη της οικονομικής κρίσης"Ελευθεροτυπία"28/8/2011
Γιώργος ΒαϊλάκηςΔολοφονίες, μυστήρια και πτώματα για τις... διακοπές σας"Ημερησία"9/7/2011
Σκιές στον πάγο"Το Βήμα"/ "Βιβλία"3/7/2011
Ματωμένα μυστικά"Ο Κόσμος του Επενδυτή"/ Ένθετο "Έργα και Ημέρες"4/6/2011
Μυρτώ ΤσελέντηΟ μαγικός κόσμος της Μέσης Γης"Ο Κόσμος του Επενδυτή"/ Ένθετο "Culture"21/5/2011