Βιβλίο
Ελληνική μυθολογία και βιβλική θρησκεία

Ρήγας Καππάτος
Αθήνα
Οδυσσέας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 174
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-210-573-3
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-04-2011)
Περίληψη:

Γιατί αποκρύπτεται ότι η Βίβλος, το πιο διαδεδομένο βιβλίο στον κόσμο, που για εκατομμύρια ανθρώπων αποτελεί «λόγο Θεού», βασίζεται στην ανάπλαση μύθων από την αρχαία ελληνική μυθολογία;

Ο Ρήγας Καπάτος παραθέτει περισσότερες από 200 αντιστοιχίες που καταρρίπτουν το καινοφανές στα κείμενα της χριστιανικής θρησκείας. Η ανάπλαση της αρχαιοελληνικής προφορικής παράδοσης από τους Εβδομήκοντα και η προσαρμογή τους στις βιβλικές ιστορίες της παλαιάς και της καινής διαθήκης αποτελούν για 2000 χρόνια τον θεμέλιο λίθο μιας θρησκείας που με απαράμιλλη εμμονή πολέμησε ως ειδωλολατρικό οτιδήποτε προερχόταν από την ελληνική αρχαιότητα.

Η δογματική επιβολή των παραποιημένων στοιχείων, η στείρα άρνηση και άγρια καταπίεση της διονυσιακής φύσης του ανθρώπου με υπόσχεση μια «μέλλουσα ζωή», οι τελετές μύησης και οι τυφλές πρακτικές νηστειών και προσευχών εξιλέωσης των παραστρατημένων πιστών αποτελούν μέχρι σήμερα το οπλοστάσιο με το οποίο οι εκπρόσωποί της εκκλησίας κρατούν σε ομηρία, αίωνες τώρα, τους πιστούς της πιο ενοχικής θρησκείας στον κόσμο. Και με τις πρακτικές αυτές ενδυναμώνουν όχι την πίστη αλλά το μένος τους.

"H θρησκεία είναι μια τόσο παθητικά νηπιακή ιστορία, τόσο πέρα από την πραγματικότητα, που για οποιονδήποτε διάκειται φιλικά προς τον άνθρωπο, είναι πραγματικά επώδυνο να σκεφτεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων δεν θα ξεπεράσει ποτέ αυτό τον τρόπο ζωής και σκέψης."

Sigmund Freud