Βιβλίο
Σπήλαιο Ανδρίτσας - Μοιραίο Καταφύγιο
Andritsa Cave - Fateful Refuge

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Ευγενία Χαλκιά
Επιμέλεια: Λίνα Κορμαζοπούλου
Επιμέλεια: Δημήτρης Χατζηλαζάρου
Μετάφραση: David Hardy
Φωτογράφος: Γεώργιος Κουκάς
Φωτογράφος: Κώστας Ζούπης
Φωτογράφος: Γιάννης Κοφινάς
Φωτογράφος: Ανδρέας Ηλιακόπουλος
Φωτογράφος: Μάνος Σπανός
Αθήνα
Υπουργείο Πολιτισμού. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 51
Σχήμα: 26χ19
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-214-458-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Σημειώσεις: Κατάλογος της ομότιτλης έκθεσης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, μεταξύ 26.9.2005 - 15.11.2005. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδος. Εισαγωγικά κείμενα: Δημήτριος Κωνστάντιος, Σταυρούλα Σαμαρτζίδου - Ορκοπούλου, Λένα Στεφάνου - Κατσανίκα.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-06-2011)
Περίληψη:

Η έκθεση "Σπήλαιο Ανδρίτσας - Μοιραίο Καταφύγιο" έχει στόχο να παρουσιάσει στο κοινό με έναν αφαιρετικά βιωματικό τρόπο το εύρημα του σπηλαιοβαράθρου Ανδρίτσας, τονίζοντας τον πλούτο και τη σπουδαιότητα του ευρήματος, το οποίο αποτελεί ένα σπάνιο κλειστό αρχαιολογικό σύνολο, και την τραγικότητα του γεγονότος. Με το αρχαιολογικό υλικό που ανασύρθηκε από το σπήλαιο, δείγμα μικρό αλλά χαρακτηριστικό των ευρημάτων, και με τις ατμοσφαιρικές φωτογραφίες, επιχειρούμε να φέρουμε στο φως εικόνες αυτής της εκπληκτικής μαρτυρίας και να ανασυνθέσουμε την ιστορία που αφηγούνται τα ίδια τα ευρήματα.

Μέσα στους χώρους της έκθεσης ξεδιπλώνονται σκηνές αυτής της αρχαιολογικής ανακάλυψης, όπως τις αντίκρισαν τα μάτια των εξερευνητών κατά την πορεία τους μέσα στο σπήλαιο, κι ακόμη περισσότερο σκηνές ζωής και θανάτου μιας ομάδας αποκλεισμένων στο σπήλαιο ανθρώπων, όπως τις κατανοούν και προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν οι μελετητές της.

(από τα κείμενα του καταλόγου)