Βιβλίο
Πολιτική στις χώρες της Ευρώπης
Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και αλληλεπιδράσεις

Tim Bale
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής
Επιμελητής: Γιάννης Κωνσταντινίδης
Αθήνα
Κριτική
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 672
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-218-708-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Κυκλοφορεί
Τιμή: 55.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 14-04-2011)
Περίληψη:

Ένα βιβλίο που δεν περιορίζεται στην κλασική θεματολογία των εγχειριδίων αυτού του τύπου, αλλά επεκτείνεται και σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό φαινόμενο, οι διαφορές στην πολιτική αριστερών και συντηρητικών κυβερνήσεων, ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη διαμόρφωση της εικόνας της Ευρώπης.

Αναφέρεται σε πολλές διαφορετικές χώρες, εστιάζοντας σε κάποιες που έχουν ιδιαίτερη σχέση με το θέμα που εξετάζεται σε κάθε κεφάλαιο, ενώ οι πίνακες και τα διαγράμματα περιορίζονται σε εννέα από αυτές: Σουηδία, Βρετανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Τσεχική Δημοκρατία και Πολωνία. Το προφίλ κάθε χώρας αποτελείται από μια επισκόπηση της ιστορίας, της οικονομίας και της κοινωνίας, της διακυβέρνησης, της εξωτερικής πολιτικής και των σύγχρονων προκλήσεων που αυτή αντιμετωπίζει.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του βιβλίου www.kritiki.gr/bale, από όπου θα έχετε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υποστηρικτικού υλικού μελέτης και διδασκαλίας.

Δυνατά σημεία:
- Πλήρης και αντικειμενική καταγραφή.
- Εγχειρίδιο-οδηγός, εύχρηστο και φιλικό προς τον μέσο αναγνώστη.
- Με πλούσιο συμπληρωματικό υλικό: προφίλ χωρών, ερωτήματα προς συζήτηση, χάρτες, πηγές για περαιτέρω μελέτη, πλαίσια όπου διευκρινίζονται καίρια ζητήματα, διαγράμματα και πίνακες.