

Οικιακή μαγειρική
Νικόλαος Σ. Γκινόπουλος
Αθήνα
Περίπλους
2011
σ. 133
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-438-114-2
Μαγειρική και Μνήμη
Σημειώσεις: Εισαγωγή, παρουσίαση: Μαρία Τσοσκουνόγκλου. Φωτομηχανική ανατύπωση: Εν Αθήναις, Εκ του τυπογραφείου των καταστημάτων Μιχαήλ Ι. Σαλιβέρου, 1899.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-04-2011)
Περίληψη:
Η "Οικιακή μαγειρική" του Νικολάου Γκινόπουλου, είναι μια σειρά από απλές, γευστικές παραδοσιακές, ξεχασμένες ελληνικές συνταγές, αλλά και οδηγίες διατροφής και καλής συμπεριφοράς.
Πρωτοκυκλοφόρησε στην Αθήνα το 1889, από τα πρώτα βιβλία που έθεσαν τις βάσεις της ελληνικής αστικής μαγειρικής αλλά των βιβλίων μαγειρικής, όπως τα ξέρουμε σήμερα.
Η πανομοιότυπη με την πρώτη αυτή επανέκδοση του βιβλίου επιβεβαιώνει ότι τα βιβλία και οι συνταγές μαγειρικής, μέσα στο ιστορικό και λογοτεχνικό τους πλαίσιο, αποτελούν μια σύνθετη και σημαντική πολιτισμική έκφραση, που αξίζει να μελετηθεί και ως αυτοτελής μαρτυρία.
Η "Οικιακή μαγειρική" του Νικολάου Γκινόπουλου, είναι μια σειρά από απλές, γευστικές παραδοσιακές, ξεχασμένες ελληνικές συνταγές, αλλά και οδηγίες διατροφής και καλής συμπεριφοράς.
Πρωτοκυκλοφόρησε στην Αθήνα το 1889, από τα πρώτα βιβλία που έθεσαν τις βάσεις της ελληνικής αστικής μαγειρικής αλλά των βιβλίων μαγειρικής, όπως τα ξέρουμε σήμερα.
Η πανομοιότυπη με την πρώτη αυτή επανέκδοση του βιβλίου επιβεβαιώνει ότι τα βιβλία και οι συνταγές μαγειρικής, μέσα στο ιστορικό και λογοτεχνικό τους πλαίσιο, αποτελούν μια σύνθετη και σημαντική πολιτισμική έκφραση, που αξίζει να μελετηθεί και ως αυτοτελής μαρτυρία.
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιόλα Αργυροπούλου-Παπαδοπούλου | Οικιακή μαγειρική | Περιοδικό "Τηλέραμα" | 13/8/2011 |
Γιώργος Α. Κιούσης | Παραδοσιακές συνταγές | "Ελευθεροτυπία" | 23/6/2011 |
Γιάννης Ασδραχάς | Οικιακή μαγειρική | "Εξπρές" | 5/6/2011 |