Βιβλίο
Ινδουισμός: Εικονογραφημένος οδηγός

Vinay Lal
Μετάφραση: Φανή Γαϊδατζή
Επιμέλεια: Ανδρέας Παππάς
Εικονογράφηση: Borin Van Loon
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 176
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-968-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τα Νέα· Ανακαλύψτε 9
Σημειώσεις: Copyright: Icon Books. Εικονογράφηση και σχεδιασμός εξωφύλλου: Edward Bettison. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 13.5.2011.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 13-05-2011)
Περίληψη:

Ο Ινδουισμός είναι η παλαιότερη θρησκεία του κόσμου ωστόσο, οι Ινδοί δεν χρησιμοποιούσαν τη λέξη πριν από τον 18ο αιώνα για να περιγράψουν τη θρησκεία τους. Ορίζεται ως πολυθεϊστική θρησκεία, αλλά ο Γκάντι δήλωσε ότι ο ινδουιστής δεν χρειάζεται να πιστεύει σε κανέναν θεό. Πρόκειται για μια θρησκεία περισσότερο του μύθου παρά της ιστορίας: δεν έχει ιδρυτή, δεν έχει ιερό βιβλίο, δεν έχει καν κεντρικά δόγματα.

Το "Ανακαλύψτε τον Ινδουισμό", οδηγός των βασικών φιλοσοφικών, λογοτεχνικών, μυθολογικών και πολιτισμικών παραδόσεων αυτής της εντυπωσιακά ποικιλόμορφης θρησκείας, επικεντρώνεται τόσο στα κείμενα όσο και στις καθημερινές πρακτικές. Εξηγεί τις περίπλοκες ινδουιστικές θεότητες, το σύστημα των καστών και τις απόψεις της θρησκείας για τον έρωτα, την καθημερινή ζωή, τον ασκητισμό. Γιατί οι ινδουιστές λατρεύουν τις αγελάδες; Πρέπει να είναι οπωσδήποτε χορτοφάγοι;

Η απολαυστική αυτή περιήγηση στον Ινδουισμό από τους καλ Vinay Lal και Borin Van Loon καλύπτει επίσης τους δεσμούς του με -καθώς και τις διαφορές του από- τον Βουδισμό, τον Ζαϊνισμό και άλλες θρησκείες, αλλά και με φαινόμενα όπως η αναβίωση του ινδουιστικού εξτρεμισμού, το Μπόλιγουντ και η ινδουιστική διασπορά.