Βιβλίο
Ζ παγκόσμιος πόλεμος
Προφορικές μαρτυρίες του πολέμου με τα ζόμπι

Max Brooks
Μεταφραστής: Βασίλης Αθανασιάδης
Αθήνα
Anubis
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 447
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-497-049-0
Ηλικίες: 16
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: World War Z: An Oral History of the Zombie War
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 18-05-2011)
Περίληψη:

Ακραία πανανθρώπινη απειλή οδηγεί σε παγκόσμια διακυβέρνηση.
Ξεκίνησε με φήμες από την Κίνα για την εξάπλωση άλλης μιας επιδημίας. Ύστερα τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται και αυτό που φάνηκε αρχικά ως ξέσπασμα εγκληματικής δραστηριότητας, ή ίσως και η αρχή μιας επανάστασης, σύντομα αποδείχθηκε πως ήταν κάτι πολύ, πολύ χειρότερο. Αντιμέτωπη με μια άνου, σαρκοβόρα ορδή, η ανθρωπότητα αναγκάστηκε να ασπαστεί τη λογική της παγκόσμιας διακυβέρνησης και να αποδεχτεί γεγονότα που απείλησαν τόσο την πνευματική μας υγεία όσο και το ίδιο το μέλλον μας στον πλανήτη Γη.

Βασισμένο σε εκτενείς συνεντεύξεις με επιζώντες και σημαντικά πρόσωπα της δεκάχρονης, κυριολεκτικά παγκόσμιας σύγκρουσης, το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής χρονικό αυτής της τρομακτικής περιόδου. Από το διαβόητο πλέον χωριό του Νέου Ντατσάνγκ στη Συνομοσπονδία της Κίνας ως τη Μάχη του Γιόνκερς στις ΗΠΑ και από το Σχέδιο Ρέντεκερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Αφρικής ως τη Σύνοδο της Χονολουλού, ο Max Brooks συλλέγει μοναδικές προσωπικές μαρτυρίες ανά τον κόσμο και μας αποκαλύπτει το μέγεθος και τη φρίκη του Ζ Παγκοσμίου Πολέμου.

Mαρτυρίες από τον Ζ Παγκόσμιο Πόλεμο

"Βρήκα τον "Ασθενή Μηδέν" πίσω από την κλειδωμένη πόρτα ενός εγκαταλειμμένου σπιτιού. Ήταν δώδεκα ετών. Στριφογύριζε σαν ζώο κι από το φιμωμένο του στόμα έβγαιναν πνιχτά μουγκρητά. Η επιδερμίδα του ήταν κρύα και γκρίζα. Δεν μπορούσα να βρω ούτε χτύπους καρδιάς ούτε σφυγμό..."
Κουάνγκ Τσινγκσού, Συνομοσπονδία της Κίνας

""Σοκ και δέος"; Τι γίνεται όταν δεν μπορείς να προκαλέσεις στον εχθρό ούτε σοκ ούτε δέος; Όταν κάτι τέτοιο είναι βιολογικά αδύνατο; Αυτό συνέβη εκείνη τη μέρα έξω από τη Νέα Υόρκη, αυτό ήταν που παραλίγο να μας στοιχίσει τον πόλεμο. Δε φοβούνται! Ό,τι κι αν κάνουμε, όσους κι αν σκοτώσουμε, δεν πρόκειται να φοβηθούν ποτέ!"
Τοντ Γουέινιο, βετεράνος στρατιώτης των ΗΠΑ

"Διακόσια εκατομμύρια ζόμπι. Ποιος μπορεί να συλλάβει αυτό τον αριθμό, πόσο μάλλον να τον πολεμήσει; Για πρώτη φορά στην ιστορία αντιμετωπίζαμε έναν εχθρό που έκανε πράγματι ολοκληρωτικό πόλεμο. Δε θα διαπραγματεύονταν, δε θα παραδίδονταν ποτέ. Θα πολεμούσαν ως το τέλος, διότι ο καθένας τους ήταν ολοκληρωτικά αφιερωμένος στην καταβρόχθιση και του τελευταίου ίχνους ζωής πάνω στη Γη."
Στρατηγός Ντ' Αμπρόσια, Επικεφαλής Συμμαχικών Δυνάμεων, Ευρώπη

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αγγέλα ΓαβρίληΜαρτυρίες από την πρώτη γραμμήwww.diavasame.grΜάρτιος 2020
Χρύσα ΜπαχάΆνθρωπος: είδος προς εξαφάνιση"Αγγελιοφόρος"30/7/2011
Γιάννης ΑσδραχάςΖ παγκόσμιος πόλεμος"Εξπρές"3/7/2011