Βιβλίο
Ψυχανάλυση: Εικονογραφημένος οδηγός

Ivan Ward
Μετάφραση: Φανή Γαϊδατζή
Επιμέλεια: Ανδρέας Παππάς
Εικονογράφηση: Oscar Zarate
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 176
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-969-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τα Νέα· Ανακαλύψτε 10
Σημειώσεις: Copyright: Icon Books. Εικονογράφηση και σχεδιασμός εξωφύλλου: Edward Bettison. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 20.5.2011.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 20-05-2011)
Περίληψη:

Οι ιδέες της ψυχανάλυσης έχουν διαποτίσει τον Δυτικό πολιτισμό, ως πλαίσιο μέσω του οποίου κατανοούμε τη συναισθηματική μας ζωή. Ο Φρόιντ εξακολουθεί πάντα να αποτελεί σημείο αναφοράς. Παρά την πλούσια σχετική βιβλιογραφία, γνωρίζουμε ελάχιστα για τη σύγχρονη ψυχανάλυση. Το "Ανακαλύψτε την ψυχανάλυση" προσπαθεί να καλύψει αυτή την έλλειψη. Παρουσιάζει την ψυχανάλυση ως ενοποιημένη "θεωρία του ασυνείδητου" με πολλές διαφορετικές θεωρητικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις, εξηγεί κάποιους από τους ιδιότυπους τρόπους με τους οποίους σκέφτονται οι ψυχαναλυτές, συνδέει την ψυχανάλυση με την καθημερινή ζωή και με την κοινή αντίληψη για τον κόσμο.

Πώς αντιλαμβάνονται οι ψυχαναλυτές το μυαλό; Γιατί ο Φρόιντ ενδιαφερόταν τόσο για το σεξ; Η ψυχανάλυση είναι επιστήμη, ή όχι; Πώς λειτουργεί η ψυχανάλυση; Απαντώντας σε αυτά τα ερωτήματα, το βιβλίο ανοίγει ένα ακόμα παράθυρο στον χαρακτήρα της ψυχαναλυτικής θεωρίας και προτείνει τρόπους περιγραφής της θεραπευτικής πρακτικής. Η θεωρία ζωντανεύει χάρη στην τολμηρή εικονογράφηση του Oscar Zarate, που συμπληρώνει το κείμενο. Καθώς εξηγεί και ταυτόχρονα απομυθοποιεί την ψυχανάλυση, το βιβλίο είναι λογικό να ενδιαφέρει μαθητές, δασκάλους, και κυρίως το ευρύ κοινό.