Βιβλίο
Meditations on eBook

Νίκος Δήμου
Μίνα Α. Καραγιάννη
Καλλιτέχνης: Άρτεμις Αλκαλάη
Καλλιτέχνης: Δημήτρης Αναστασάκης
Καλλιτέχνης: Δέσποινα Γεωργιάδη - Θεσσαλονικέως
Καλλιτέχνης: Δημήτρης Δαλδάκης
Καλλιτέχνης: Κατερίνα Δραμιτινού
Καλλιτέχνης: Άννα Θεοχαράκη
Καλλιτέχνης: Νάντια Καλαρά
Καλλιτέχνης: Κώστας Κάτσικας
Καλλιτέχνης: Ηλίας Κουβέλης
Καλλιτέχνης: Ρένα Τζολάκη
Καλλιτέχνης: Ντίνα Κουμπούλη
Καλλιτέχνης: Ελεάννα Μαρτίνου
Καλλιτέχνης: Άννα Μελή
Καλλιτέχνης: Christina Mitrentse
Καλλιτέχνης: Θάλεια Μιχελάκη
Καλλιτέχνης: Καμίλο Νόλλας
Καλλιτέχνης: Καλλιόπη Οικονομάκου
Καλλιτέχνης: Σοφία Σκαρογιάννη
Καλλιτέχνης: Έρη Σκυργιάννη
Καλλιτέχνης: Νίκος Τριανταφύλλου
Καλλιτέχνης: Καίτη Χαλιορή
Καλλιτέχνης: Πόλυ Χατζημανωλάκη
Καλλιτέχνης: Στέλλα Καρτάκη
Επιμέλεια: Μίνα Α. Καραγιάννη
Αθήνα
Καραγιάννη Γεσθημανή
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 55
Σχήμα: 21χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-93-3057-2
Σημειώσεις: Κατάλογος έκθεσης στον χώρο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" (Πειραιώς 254,Ταύρος), μεταξύ 2-30 Ιουνίου 2011. Πρόλογος: Nίκος Δήμου.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-05-2011)
Περίληψη:

Η ομαδική έκθεση έργων τέχνης "Meditations on eBook" επιχειρεί να δώσει ένα δείγμα των αλλαγών που πραγματοποιούνται στην παραδοσιακή μορφή και χρήση του βιβλίου ως μέσου παροχής γνώσης και ψυχαγωγίας, ειδικά ενόψει της επέλευσης του ψηφιακού περιεχομένου.

Προσεγγίζει ένα φαινόμενο που αποτελεί αποτέλεσμα των αναζητήσεων του σύγχρονου ανθρώπου και της γοργής εξέλιξης της τεχνολογίας, γεγονότα που οδήγησαν, εδώ και μερικά χρόνια, στη δυνατότητα ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων (eBooks) μέσω ψηφιακών αναγνωστών.

Εικαστικοί καλλιτέχνες, με ενεργή παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιούργησαν έργα που αποκρυσταλλώνουν τις ατομικές αναζητήσεις τους, αλλά και τις συνολικές κοινωνικές προσλαμβάνουσες τους, σχετικά με την έλευση του ψηφιακού περιεχομένου.

Στο project συμμετέχουν, επίσης, λογοτέχνες, χαράκτες, συνθέτες, βιβλιοδέτες και bloggers. Στόχος είναι να γίνει μια ολιστική παρουσίαση της διαδικασίας δημιουργίας του βιβλίου και να δοθεί έναυσμα για μια ανοιχτή συζήτηση. Τα έργα διερευνούν τη σχέση του σύγχρονου αναγνώστη με την πληροφορία και την επεξεργασία της. Η μορφή και η ύλη του παραδοσιακού βιβλίου αποδομούνται με διάφορους τρόπους.

Ο παραδοσιακός "καμβάς" των καλλιτεχνών δίνει τη θέση του σε ψηφιακές μορφές τέχνης και παρουσίασης με έργα δύο και τριών διαστάσεων, στοχεύοντας στην επανοριοθέτηση της φύσης της πληροφορίας που παρέχει το βιβλίο. Οι κώδικες πρόσληψης, διαχείρισης, επεξεργασίας, αποθήκευσης και μετάδοσης της γνώσης αναδιαμορφώνονται. Το τρίπτυχο συγγραφείς-εκδότες-αναγνώστες προσλαμβάνει νέα μορφή, που αποτυπώνεται αδρά και στον κατάλογο της έκθεσης.