Βιβλίο
Σχετικότητα: Εικονογραφημένος οδηγός

Bruce Bassett
Μετάφραση: Φανή Γαϊδατζή
Επιμέλεια: Ανδρέας Παππάς
Εικονογράφηση: Ralph Edney
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 176
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-970-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τα Νέα· Ανακαλύψτε 11
Σημειώσεις: Copyright: Icon Books. Εικονογράφηση και σχεδιασμός εξωφύλλου: Edward Bettison. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 27.5.2011.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-05-2011)
Περίληψη:

Τι εννοούσε ο Αϊνστάιν με το Ε = m*c2;
Πώς σχηματίζεται μια μαύρη τρύπα;
Σε τι χρησιμεύει μια τετάρτη διάσταση;

Έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από τότε που η γενική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το σύμπαν. Τα γνωστά για την περιπλοκότητά τους, λαμπρά μαθηματικά και η φυσική του Αϊνστάιν είναι, σε κάθε περίπτωση, ιδιοφυείς περιγραφές για το πώς λειτουργεί ο κόσμος μας και έχουν αποτελέσει -μαζί με την κβαντική θεωρία- μία από τις δύο θέσεις-κλειδιά της φυσικής των τελευταίων 100 ετών.

Αυτός ο εικονογραφημένος οδηγός για τη σχετικότητα είναι μια εξαίσια "ξενάγηση" στην άποψη του Αϊνστάιν για τη βαρύτητα ως καμπυλότητα του χωροχρόνου, στη συμβολή επιστημόνων από τον Νεύτωνα μέχρι τον Χώκινγκ και, έπειτα, στις ασύλληπτης ομορφιάς πεδιακές εξισώσεις.

Ο Bruce Bassett και ο Ralph Edney εξετάζουν, στη συνέχεια, την κληρονομιά που άφησε ο Αϊνστάιν στα πιο προχωρημένα πεδία της σύγχρονης φυσικής: μαύρες τρύπες, βαρυτικά κύματα, το επιταχυνόμενο σύμπαν, θεωρία των υπερχορδών.

"Ένας πολύ ελκυστικός εικονογραφημένος οδηγός. Αγγίζει εκπληκτικό αριθμό θεμάτων... ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο".