Βιβλίο
Εγχειρίδιον ανδριώτικης κουζίνας

Βιβή Παλαιοκρασσά
Φωτογράφος: Άλκης Καλούδης
Αθήνα
Μέλισσα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 224
Σχήμα: 27χ25
Δέσιμο: Πανόδετο
ISBN: 978-960-204-299-1
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 60.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 27-05-2011)
Περίληψη:

Το βιβλίο περιλαμβάνει 80 συνταγές (σούπες, σαλάτες και χόρτα, καθημερινά πιάτα, πιάτα Κυριακών και εορτών, γλυκά και ποτά) της νήσου Άνδρου. Οι συνταγές αυτές διατηρήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα τις διατροφικές συνήθειες του τόπου. Η συλλογή μυεί τον αναγνώστη στις γαστρονομικές διαδρομές της καθημερινότητας και των εορτών, ακολουθώντας τους μήνες και τις εποχές του χρόνου. Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγή για τα υλικά και τα εργαλεία της ανδριώτικης κουζίνας. Στο κυρίως μέρος, κάθε συνταγή πλαισιώνεται από στοιχεία για τα υλικά, τοπικές συνήθειες, και αναμνήσεις. Το βιβλίο συνοδεύουν φωτογραφίες του Άλκη Kαλούδη που αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο την παρουσίαση των εδεσμάτων. Τέλος, περιλαμβάνεται γλωσσάρι του ανδριώτικου ιδιώματος σε σχέση με τη διατροφή και αναδημοσίευση κειμένου του Αχ. Λογοθέτη για τα χοιροσφάγια.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: