Βιβλίο
Οι καλύτερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου

Ντίνα Νικολάου
Φωτογράφος: Djamel Dine Zitout
Αθήνα
Πρώτο Θέμα
2011
σ. 144
Σχήμα: 20χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Α/Α Τόμου: 1
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Φερενίκη", 2008. Πρόλογος: Jean-Paul Fretillet. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" την Κυριακή 29 Μαίου 2011.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Η βραβευμένη σεφ Ντίνα Νικολάου αγαπήθηκε από τις ελληνίδες νοικοκυρές στο πλατό της εκπομπής "Νηστικοί πράκτορες" του STAR, όπου μοιράζεται μαζί τους την καθημερινή φροντίδα για την οικογένεια, αλλά και τις γνώσεις γης για τις πρώτες ύλες της ελληνικής γης. Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι. Στην Αθήνα μαγειρεύει στο εστιατόριο "Όμικρον", ενώ στο Παρίσι διευθύνει μαζί με την αδελφή της, Μαρία, το επιτυχημένο ελληνικό εστιατόριο "Evi Evane".

Σε αυτό το βιβλίο επιστρέφει στην Κυρτώνη, τη γενέτειρά της, και με τη βοήθεια της μητέρας της μας προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο γευστικό ταξίδι στον χρόνο και τις αναμνήσεις της. Από τη μυρωδάτη στραπατσάδα της γιαγιάς Κωνσταντίνας μέχρι τους γαργαλιστικούς λουκουμάδες της μαμάς Κατερίνας και από τον δημιουργικό μουσακά που σερβίρει στο "Evi Evane" μέχρι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο χοιρινό με πορτοκάλι, η Ντίνα Νικολάου μάς μυεί στις απλές, καθημερινές απολαύσεις της ελληνικής μαγειρικής και αποδεικνύει εμπράκτως ότι η αγάπη για την κουζίνα και την παράδοση είναι μια αυστηρά οικογενειακή υπόθεση.


Περιέχονται οι ενότητες:
- Καθημερινή κουζίνα
- Άνοιξη