Βιβλίο
Βιολογία Α΄ γενικού λυκείου

Αμαλία Τένγκου
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 616
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-4205-5
Βιβλία για την Εκπαίδευση
Σημειώσεις: Περιλαμβάνει τις απαντήσεις των ερωτήσεων και των προτεινόμενων εργασιών του σχολικού βιβλίου. Σύμφωνα με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα 2011-2012.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-10-2011)
Περίληψη:

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας ανταποκρίνεται πλήρως στο νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών Βιολογίας Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου και γράφτηκε με σκοπό να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τον/τη μαθητή/τρια, ώστε να μπορεί σε κάθε στιγμή να ελέγχει τις γνώσεις του/της, αλλά και για τον/την εκπαιδευτικό, με την προοπτική να το χρησιμοποιήσει στο έργο του/της για την αξιολόγηση των μαθητών/τριών. Για τον λόγο αυτό -μέσα από ερωτήσεις, απαντήσεις, εργασίες και διαγωνίσματα- έχει δοθεί έμφαση τόσο στη δομή και στη λειτουργία των επιμέρους οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού, όσο και στη σχέση δομής και λειτουργίας τους.

Επίσης, έχει αναλυθεί διεξοδικά ο ρόλος των λειτουργιών αλλά και η επίδραση παραγόντων που έχουν σχέση με το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής του ατόμου στη διατήρηση της υγείας του. Αναλυτικότερα, το βιβλίο περιλαμβάνει:
- Απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου, οι οποίες βρίσκονται στην αρχή κάθε κεφαλαίου σε έγχρωμες σελίδες, ώστε να εντοπίζονται εύκολα.
- Απαντήσεις στις προτεινόμενες εργασίες του σχολικού βιβλίου.
- Ερωτήσεις και αναλυτικές απαντήσεις, ώστε να επιχυγχάνεται σύντομη αλλά και ουσιαστική επανάληψη της θεωρίας.
- Ερωτήσεις κλειστού και ανοικτού τύπου (συνδυαστικές και κρίσης), των οποίων οι απαντήσεις δίνονται στο τέλος του βιβλίου.
- Επαναληπτικά διαγωνίσματα (με τις απαντήσεις τους στο τέλος του βιβλίου).

(από τον πρόλογο του βιβλίου)