Βιβλίο
Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2012
Αρκεί η φωνή του ηθοποιού

Συλλογικό έργο
Μάριος Πλωρίτης
Κάρολος Κουν
Σωκράτης Καραντινός
Ίων Δραγούμης
Κωνσταντίνος Χρηστομάνος
Τάσος Λιγνάδης
Φαίδων Κουκουλές
Κ. Π. Καβάφης
Παύλος Νιρβάνας
Γιώργος Σεφέρης
Φώτος Πολίτης
Γιώργος Θεοτοκάς
Άλκης Θρύλος
Κώστας Βάρναλης
Κοσμάς Πολίτης
Κώστας Ταχτσής
Λίνος Πολίτης
Μιχαήλ Χουρμούζης
Ε. Π. Παπανούτσος
Οδυσσέας Ελύτης
Γιάννης Τσαρούχης
Λάμπρος Πορφύρας
Εμμανουήλ Ροΐδης
Ανθολόγος: Κώστας Σταμάτης
Επιμέλεια: Κώστας Σταμάτης
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 216
Σχήμα: 19χ12
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-4254-3
Ημερολόγια
Εξαντλημένο
Τιμή: 12.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-10-2011)
Περίληψη:

"Κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας" μας εξομολογείται ο Κάρολος Κουν. Βλέπουμε θέατρο, συμμετέχοντας όλοι στη θεατρική διαδικασία, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, λοιποί καλλιτεχνικοί συντελεστές και θεατές, για να νιώσουμε ο ένας την ευαισθησία του άλλου μέσω αυτής της μορφής τέχνης· για να συγκινηθούμε και να συγκινήσουμε με τις αλήθειες, τα ανθρώπινα πάθη μας, τα προσωπικά αδιέξοδα, τις ηθικές αμφιβολίες και την ποθεινή λύτρωση στο τέλος όλων όσα διαδραματίζονται επί σκηνής.

Κι όταν η αυλαία πέφτει, γεμάτοι μαγεία θεάματος και κατανόηση υπαρξιακών καταστάσεων, αισθανόμαστε πλέον αλληλοεξαρτώμενα συγκινησιακά μέλη αυτού του διεγερτικού πολιτισμικού θαύματος που συντελέστηκε επί σκηνής.

Τις ημέρες τον 2012 πάμε στο θέατρο με το λογοτεχνικό Ημερολόγιο. Οι σελίδες του, μιλώντας μας για το δράμα ή την κωμωδία, για το ανυπέρβλητο μεγαλείο της αρχαίας τραγωδίας ή τον Σαίξπηρ, τα μυστικά της υποκριτικής τέχνης, για φημισμένες παραστάσεις και μεγάλους ηθοποιούς που άφησαν εποχή, είναι γραμμένες από σπουδαίους νεοέλληνες λογοτέχνες, θεατρικούς συγγραφείς, γνωστούς σκηνοθέτες, ηθοποιούς και θεατράνθρωπους, οι οποίοι μας ξεναγούν πίσω απ' τις κουΐντες της απαράμιλλης θεατρικής τέχνης.