Βιβλίο
Ρομαντισμός: Εικονογραφημένος οδηγός

Duncan Heath
Μετάφραση: Δήμητρα Παπαβασιλείου
Επιμέλεια: Ανδρέας Παππάς
Εικονογράφηση: Judy Boreham
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 176
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-974-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τα Νέα· Ανακαλύψτε 15
Σημειώσεις: Copyright: Icon Books. Εικονογράφηση και σχεδιασμός εξωφύλλου: Edward Bettison. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 24.6.2011.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 24-06-2011)
Περίληψη:

Κατά την ταραχώδη περίοδο από τη Γαλλική Επανάσταση του 1789 έως την έκδοση του "Κομμουνιστικού μανιφέστου" το 1848, σημειώθηκαν μεγάλες αλλαγές στη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, τις καλές τέχνες, τη μουσική, αλλά και την πολιτική. Πρόκειται για την περίοδο της "επανάστασης του Ρομαντισμού", κατά τη διάρκεια της οποίας γεννήθηκαν καινούργιες πολιτικές και καλλιτεχνικές αντιλήψεις, με κεντρικό άξονα την ελευθερία.

Όταν μιλάμε για Ρομαντισμό, μας έρχονται αυτομάτως στον νου παθιασμένοι ποιητές με περιπετειώδη βίο, όπως ο λόρδος Μπάιρον. Τι γίνεται όμως με τον Ναπολέοντα ή τον Χέγκελ, τον Τέρνερ ή τον Μπλέικ, τον Βάγκνερ ή τον Μαρξ; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι ο Ρομαντισμός γέννησε ατομιστικές φιλοσοφικές θεωρίες και, συγχρόνως, εθνικιστικές ιδεολογίες; Με ποιον τρόπο "προετοίμασε το έδαφος" για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του 20ού αιώνα;

Το "Ανακαλύψτε τον Ρομαντισμό" απαντά στα ερωτήματα αυτά, προσφέροντας μια συνολική θεώρηση των πολυάριθμων και αλληλοσυμπληρούμενων εκφάνσεων του κινήματος, όπως αυτές εκδηλώθηκαν σε Ευρώπη και Αμερική.