Βιβλίο
Υπόγεια κίνηση

Nick Mamatas
Μετάφραση: Νίκος Βρυώνης
Πειραιάς
Jemma Press
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2011
σ. 216
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6732-68-3
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-06-2011)
Περίληψη:

Χίλια εννιακόσια εξήντα κάτι...
Μετά από ατελείωτες χιλιετίες τα άστρα είναι στη σωστή θέση. Η αρχαία Ρ'λυέ αναδύεται από τον Ειρηνικό και ρίχνει την καταραμένη σκιά της πάνω στον κόσμο των ανθρώπων.

Ο πρώτος που θα αντιληφθεί την αλλαγή:
Ένας αλκοολικός, παρανοϊκός και φοβισμένος Τζακ Κέρουακ, που κρύβεται απ' το κοινό του σε μια καλύβα στο Μπιγκ Σερ, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον νευρικό του κλονισμό, πίνοντας και διαβάζοντας τα παραληρηματικά γράμματα του Νηλ Κάσαντυ, του Ιερού Σαλού, που μαρτυρούν τον ερχομό ενός κόσμου υποδουλωμένου στην ανίερη λατρεία του Κθούλου.

Τώρα ο Τζακ θα πρέπει να πάρει ξανά τον δρόμο.
Με συντροφιά τον Νηλ και έναν οπλισμένο Ουίλιαμ Μπάροουζ, θα ταξιδέψουν μέσα από την επαρχία της Αμερικής για να αντιμετωπίσουν τη δολοφονική λατρεία που έχει απλώσει το σκοτάδι της μέσα στην καρδιά του Αμερικανικού Ονείρου.

"Ένα δυνατό, εμπνευσμένο υβρίδιο, μια μπάσταρδη διασταύρωση φόρου τιμής - κριτικού σχόλιου - μυστικιστικού οράματος".
(China Mieville, συγγραφέας του "The City and The City")

"Σ' αυτό το τολμηρό, πρώτο μυθιστόρημα του Μαμάτας,το Αμερικανικό Όνειρο αποκαλύπτεται πως είναι ένας λαβκραφτικός εφιάλτης".
(Publishers Weekly)

"Κέρουακ εναντίον Κθούλου: ο πιο ανθρώπινος συγγραφέας αντιμετωπίζει τον πιο απάνθρωπο τρόμο. Η Υπόγεια Κίνηση οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα αλλόκοτο, αχαλίνωτο ταξίδι που ο Νικ Μαμάτας περιγράφει με καταπληκτική δεξιοτεχνία και όλη τη θλίψη μιας τζαζ μελωδίας".
(Stewart O'Nan, συγγραφέας του "A Prayer for the Dying")

Κριτικές - Παρουσιάσεις: