Βιβλίο
Νομοθεσία τροφίμων και διατροφικοί κίνδυνοι

Συλλογικό έργο
Γιάννης Ζαμπετάκης
Σταμάτης Θεοχάρης
Χαράλαμπος Καραντώνης
Χρυσόστομος Κιρκιλλής
Αθανάσιος Παντελόγλου
Σωτήρης Στασινός
Αθήνα
Σταμούλη Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 191
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-351-864-8
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 22-09-2011)
Περίληψη:

Στους ολοένα αυξανόμενους διατροφικούς κινδύνους (εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα, αντιβιοτικά, τοξίνες, Ε. coli) που αντιμετωπίζουμε σήμερα, η Νομοθεσία Τροφίμων καλείται να μας προστατεύσει. Η ομπρέλα ασφαλείας (που αποτελεί ο νόμος) είναι όμως επαρκής; Ή μήπως μερικοί κίνδυνοι διαπερνούν αυτή την ομπρέλα και εισέρχονται στη διατροφική μας αλυσίδα; Τα παραπάνω ερωτήματα προσπαθούμε να απαντήσουμε σε αυτό το βιβλίο.

- Περιγράφουμε τους κυριότερους κινδύνους στα τρόφιμα και στο νερό.
- Αξιολογούμε την επικινδυνότητα τους.
- Εντοπίζουμε τα νομικά κενά.

Διότι στα τοξικολογικά θέματα, η επιστήμη καλείται πάντα να προηγείται του νόμου.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας το αφιερώνουμε στον απλό πολίτη και ευελπιστούμε ότι με αυτό θα κεντρίσουμε τον νομοθέτη να κινηθεί προς την κατεύθυνση εκείνη που θα διασφαλίσει την καλύτερη και πιο αποτελεσματική προστασία της υγείας όλων μας.