Βιβλίο
Όταν έκλαψε ο Νίτσε
Μυθιστόρημα

Irvin D. Yalom
Μετάφραση: Ευαγγελία Ανδριτσάνου
Μετάφραση: Γιάννης Ζέρβας
Αθήνα
Άγρα
Αριθμός Έκδοσης: 2
2011
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2001
σ. 455
Σχήμα: 21χ15
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-325-360-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: When Nietzsche Wept
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Ευαγγελία Ανδριτσάνου - Γιάννης Ζέρβας. Περιέχει επίμετρο με: δύο επιστολές και ένα σχόλιο του Ίρβιν Γιάλομ, φωτογραφίες και σύντομα βιογραφικά των πραγματικών ηρώων του μυθιστορήματος (Νίτσε, Λου Σαλομέ, Πωλ Ρε, Μπρόιερ, Φρόυντ και Βέρθα Πάππενχάιμ/Άννα Ο.), σε μτφρ. από τα γερμανικά από τον Γιάννη Καλιφατίδη.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.71€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-07-2011)
Περίληψη:

Μέσα από μια σειρά μυστικές συμφωνίες, ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Φρήντριχ Νίτσε και ο Αυστριακός γιατρός Γιόζεφ Μπρόιερ, ένας από τους πατέρες της ψυχανάλυσης, συναντιούνται στη Βιέννη του 19ου αιώνα, σε μια εμπνευσμένη διαδικασία διπλής ψυχοθεραπείας. Σ' αυτή την περιπέτεια υπαρξιακής αναζήτησης δύο μοναδικών ανθρώπων εμπλέκονται ένας νεαρός ειδικευόμενος γιατρός ονόματι Ζίγκμουντ Φρόυντ, μια θυελλώδης γυναίκα-ίνδαλμα ποιητών και ψυχιάτρων, η Λου Σαλομέ, και μια σαγηνευτική ασθενής, η Άννα Ο., που στοιχειώνει την ψυχή του γιατρού της.

Ο διάσημος ψυχίατρος Irvin D. Yalom επινοεί στο μυθιστόρημα αυτό τη συνάντηση δύο ιστορικών προσώπων στη μητρόπολη των διανοητικών ζυμώσεων του 19ου αιώνα, τη Βιέννη, δίνοντας μια ερμηνευτική εκδοχή της γέννησης της ψυχοθεραπείας και της σχέσης της με την υπαρξιακή φιλοσοφία. Η ψυχοθεραπευτική περιπέτεια που ξετυλίγεται κόβει την ανάσα καθώς αποκαλύπτει βήμα βήμα την ιαματική δύναμη της αληθινής σχέσης.

"Η νέα επετειακή έκδοση, με την ευκαιρία των δέκα χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου στην Ελλάδα, περιέχει ένα επίμετρο με δύο επιστολές που βρέθηκαν πρόσφατα και ένα σχόλιο του Ίρβιν Γιάλομ όπου αποδεικνύεται ότι η φανταστική συνάντηση Νίτσε, Μπρόιερ και Φρόυντ θα μπορούσε όντως να έχει λάβει χώρα και όπου η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει τη μυθοπλασία."

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Τίνα Μανδηλαρά"Όταν έκλαψε ο Νίτσε" Reload"Πρώτο Θέμα"22/10/2011
Σοφία ΝικολαΐδουΌταν έκλαψε ο Νίτσε"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"27/8/2011
Δέσποινα ΤριβόληΤα αληθινά δάκρυα του Νίτσε"Lifo"25316/6/2011
Σοφία ΝικολαΐδουΌταν ο Σίγκμουντ έγινε... Σέρλοκ Χολμς"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"2/4/2010