Βιβλίο
Αγάπη
Λένε, η αγάπη κατοικεί στ’ αστέρια

Γιώργος Δημόπουλος
Αθήνα
Εκάτη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 237
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-408-133-2
Αυτογνωσία - Αυτοβελτίωση
Κυκλοφορεί
Τιμή: 21.30€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 11-07-2011)
Περίληψη:

"Όταν ζεις στο χιόνι, η φωτιά είναι μέσα σου. Όταν ζεις στην έρημο και θέλεις νερό, η δροσιά είναι κάπου δίπλα σου, αλλά η όαση μέσα σου."

Η αγάπη για ζωή σε κάνει να αντέχεις στις αντίξοες συνθήκες. Η αγάπη για ζωή σε απογειώνει. Η αγάπη για τον πλησίον σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Όποιος αγαπά νιώθει πλήρης, γιατί κατοικεί στη "χώρα των ποιητών". Έτσι, με ηρεμία, γλυκύτητα και εσωτερικότητα προσεγγίζει κάθε ανθρώπινη ψυχή που περιπλανάται στην "κοινωνική" έρημο ψάχνοντας για βαθιές ανάσες "οξυγόνου αγάπης", γαλήνης και σιωπής.

Αγάπη λοιπόν, μία αξία ανεκτίμητη. Όταν τραγουδάει, ανθίζει η θάλασσα, οι βράχοι βγάζουν νερό· και όταν κυλάνε οι "πέτρες", αυτή προστατεύει τους ανήμπορους.

Κερνάει χαμόγελο, όνειρο, ελπίδα, κουράγιο. Κερνάει την άνοιξη, τη θάλασσα, τον ουρανό, τ' αστέρια και όλα τα λουλούδια της πλάσης. Ονειρεύεται την ευημερία, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη, τον πνευματικό πλούτο, τις ισότιμες σχέσεις. Έτσι, σαν σπάνια "θαλασσόκρινη" αξία αποτελεί το "βιότοπο" κάθε ήρεμης ψυχής που δεν πετά στα σύννεφα, αλλά είναι καλά γειωμένη και όποιος την κατέχει, δε φοβάται, νιώθει ελεύθερος.

Αγάπη, λοιπόν.
Αγάπη, μια μαγική λέξη που ραντίζει με όνειρα την ψυχή μας για πάντα!!!

"Όταν αγαπάς, δε φοβάσαι· νιώθεις ελεύθερος".