Βιβλίο
Σαρτρ: Εικονογραφημένος οδηγός

Philip Thody
Μετάφραση: Αλίκη Φιλίππου
Επιμέλεια: Ανδρέας Παππάς
Εικονογράφηση: Howard Read
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 174
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-975-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τα Νέα· Ανακαλύψτε 16
Σημειώσεις: Copyright: Icon Books. Εικονογράφηση και σχεδιασμός εξωφύλλου: Edward Bettison. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 1.7.2011.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-07-2011)
Περίληψη:

Από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945, έως τον θάνατο του, το 1980, ο Ζαν Πωλ Σαρτρ ήταν ο πιο γνωστός και πολυδιαβασμένος γάλλος συγγραφέας και ένας από τους πιο διάσημους φιλόσοφους. Συγγραφέας πολύ σημαντικών φιλοσοφικών έργων, όπως "Το Είναι και το μηδέν", αλλά και εξαιρετικών λογοτεχνικών έργων, όπως η "Ναυτία", η τριλογία "Οι δρόμοι της ελευθερίας" και οι αυτοβιογραφικές "Λέξεις", ο Σαρτρ υπήρξε παράλληλα "πατέρας" της ευρέως γνωστής και δημοφιλούς εκδοχής του υπαρξισμού, σημαντικού φιλοσοφικού ρεύματος του 20ού αιώνα.

Το "Ανακαλύψτε τον Σαρτρ" εξετάζει τη ζωή αλλά και το έργο του Σαρτρ, δίνοντας έμφαση στα πιο σημαντικά βιβλία του, στη σχέση του με τη Σιμόν ντε Μπωβουάρ -η οποία ήταν επίσης σημαντική συγγραφέας και εμβληματική μορφή του φεμινιστικού κινήματος-, καθώς και σε σταθμούς της πολιτικής του διαδρομής, όπως η περίοδος της γερμανικής Κατοχής και της Απελευθέρωσης, η προσέγγιση του με τους κομμουνιστές, ο Πόλεμος της Αλγερίας, ο Μάης του 1968 και η μαοϊκή στράτευση του κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του.