Βιβλίο
Μέιμα και Φρανκ
Μια ζωή στα σχέδια

Nancy Horan
Μετάφραση: Τίλλα Μπαλλή
Επιμέλεια: Στέφανος Κασσωμένος
Αθήνα
Gema
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 459
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6893-14-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Loving Frank
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-09-2011)
Περίληψη:

Μερικές από τις πιό σημαντικές Αμερικανικές εφημερίδες ("The Washington Post","The Chicago Tribune", "The Minneapolis Star Tribune" και "The Christian Science Monitor") το επέλεξαν ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς. Το "Μέιμα και Φρανκ" είναι ένα μυθιστόρημα που στηρίζεται σε γεγονότα τα οποία αφορούν στη σχέση του μεγάλου αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ με μια από τις πελάτισσές του, τη Μέιμα Μπόρθγουικ Τσένι- σύμβολο τόσο για τις ελευθερίες που επιζητούν οι γυναίκες όσο και για τις συνέπειες που ίσως παραμονεύουν όταν προσπαθούν να τις κατακτήσουν.

"Στέκομαι στις παρυφές της ζωής και την κοιτάζω να κυλάει δίπλα μου. Θέλω να κολυμπήσω στο ποτάμι. Θέλω να νιώσω το ρεύμα." Αυτό γράφει η Μέιμα Μπόρθγουικ Τσένι στο ημερολόγιό της, καθώς παλεύει να δικαιολογήσει τον παράνομο δεσμό της με τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1903, η Μέιμα και ο σύζυγός της, Έντουιν, είχαν αναθέσει στον φημισμένο αρχιτέκτονα να σχεδιάσει την καινούρια κατοικία τους. Κατά την κατασκευή του σπιτιού, αναπτύχθηκε ισχυρή έλξη μεταξύ της Μέιμα και του Φρανκ, ώσπου οι δύο εραστές (και οι δύο παντρεμένοι με παιδιά) πήραν μια πορεία που έμελλε να συγκλονίσει την κοινωνία του Σικάγο και να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

"Μια θαυμάσια ενορχηστρωμένη απόδοση του δεσμού και της εσώτερης ζωής των δύο ερωτόπληκτων πρωταγωνιστών. Δραματικό δίχως κορώνες, προσεγμένο και πειστικό. Ένα μυθιστόρημα που κουβαλάει το βάρος της αλήθειας."
("Seattle Post - Intelligencer")

"Συναρπαστικό... Παρόλο που η Μέιμα Μπόρθγουικ Τσένι δεν ήταν μια οποιαδήποτε γυναίκα, η Χόραν τη μεταπλάθει σε μια αινιγματική, αντιπροσωπευτική όλων των γυναικών γυναίκα - σύμβολο τόσο για τις ελευθερίες που επιζητούν οι γυναίκες όσο και για τις συνέπειες που ίσως παραμονεύουν όταν προσπαθούν να τις κατακτήσουν."
("The New York Times Book Review")

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ελένη ΧωρεάνθηΜέιμα και Φρανκdiastixo.gr1/7/2012
Μαρία ΔρουκοπούλουΈνα βιβλίο για δώρο"Lifo"27622/12/2011
Γιάννης ΤριανταφύλλουΕξεγερμένες ψυχές σε Κέρκυρα, Λέσβο, Σμύρνη, Πόλη"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"68219/11/2011
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΜέιμα και ΦρανκΠεριοδικό "Τηλέραμα"12/11/2011
Χαρίκλεια Γ. ΔημακοπούλουΜέιμα και Φρανκ"Εστία"5/11/2011
Αρετή ΝταραδήμουΤο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου"Ελεύθερος Τύπος"2/10/2011
Γιάννης ΑσδραχάςΜέιμα και Φρανκ"Εξπρές"2/10/2011
Η αρχιτεκτονική ενός παράφορου, παράνομου έρωτα"Realnews"24/9/2011