Βιβλίο
Hermosillo
Πρόκληση και εμμονές

Συλλογικό έργο
Μπάμπης Ακτσόγλου
Fransisco Sànchez
Arturo Villasenor
Μεταφραστής: Δημήτρης Κερκινός
Επιμελητής: Μπάμπης Ακτσόγλου
Μεταφραστής: Μπάμπης Ακτσόγλου
Θεσσαλονίκη
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2002
σ. 40
Σχήμα: 24χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Σημειώσεις: Η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του αφιερώματος στον σκηνοθέτη Jaime Humberto Hermosillo που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 4.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2011)
Περίληψη:

Το αφιέρωμα των Νέων Οριζόντων στον Jaime Humberto Hermosillo έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, καθώς το έργο του διακεκριμένου μεξικανού σκηνοθέτη ήταν μέχρι και πρόσφατα ελάχιστα γνωστό οτον ευρωπαϊκό χώρο. Η σταδιοδρομία του Hermosillo ξεκίνησε εντυπωσιακά το 1971 με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, "Η αληθινή κλίση της Μαγκνταβένα", και έκτοτε κάλυψε μια σημαντική διαδρομή που απέδωσε μέχρι τώρα 22 ταινίες μεγάλου μήκους, καθώς και έναν αριθμό βιβλίων, σεναρίων και θεατρικών έργων, καθιστώντας τον έναν από τους πιο αξιόλογους και παραγωγικούς σκηνοθέτες του Μεξικού.

Το έργο του είναι πρωτότυπο, ριζοσπαστικό και απροκάλυπτα προκλητικό, μιας και η θεματική του απλώνεται συχνά σε χώρους απαγορευμένους, αποκαλύπτοντας μια προσωπικότητα ώριμη και τολμηρή, αλλά και ταυτόχρονα, πλούσια σε εκφραστικά μέσα. Είναι ένας σκηνοθέτης που αποτολμά να ερευνά την ανθρώπινη φύση, εκφράζοντας τις ιδιαιτερότητες της ερωτικής επιθυμίας, χωρίς περιττούς δισταγμούς.

Ο Hermosillo, αργά αλλά σταθερά, αναγνωρίζεται πλέον ως ένας από τους βασικούς στυλοβάτες - ένας πρωτεργάτης ανεξάρτητος δημιουργός στην εξέλιξη του νέου μεξικανικού κινηματογράφου. Το αφιέρωμα των Νέων Οριζόντων θα δώσει τη μοναδική ευκαιρία στους θεατές μας να γνωρίσουν και να απολαύσουν μια επιλογή ταινιών του, που θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Δημήτρης Εϊπίδης