Βιβλίο
Νους και εγκέφαλος: Εικονογραφημένος οδηγός

Angus Gellatly
Μετάφραση: Φανή Γαϊδατζή
Επιμέλεια: Ανδρέας Παππάς
Εικονογράφηση: Oscar Zarate
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 176
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-979-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τα Νέα· Ανακαλύψτε 20
Σημειώσεις: Copyright: Icon Books. Εικονογράφηση και σχεδιασμός εξωφύλλου: Edward Bettison. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 22.7.2011.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 3.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-07-2011)
Περίληψη:

Το "Ανακαλύψτε τον Νου και τον Εγκέφαλο" εξετάζει έναν μυστηριώδη γρίφο:

Πώς μια σπογγώδης μάζα -που βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού μας και δεν ζυγίζει πάνω από ενάμισι κιλό- μας θυμίζει ξαφνικά, την ώρα που θαυμάζουμε τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε την ειδυλλιακή θέα και να πάμε άρον άρον στο σουπερμάρκετ για ψώνια; Με άλλα λόγια, πώς ο βιολογικός ιστός που συνθέτει τον εγκέφαλο επιτρέπει τις δραστηριότητες στις οποίες ο πολιτισμός μας αναφέρεται με τον όρο "νους";

Το βιβλίο αυτό εξηγεί τι έχει να πει η επιστήμη για την κατάστρωση και την εφαρμογή των σχεδίων, για τη γλώσσα, τη μνήμη, την προσοχή, τα συναισθήματα και την όραση. Εξετάζει, επίσης, την ιστορική εξέλιξη των θεωριών σχετικά με τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του από την αρχαιότητα έως την εποχή της νευροαπεικόνισης.

Ο καθηγητής Angus Gellatly και ο βραβευμένος σκιτσογράφος Oscar Zarate σάς προσκαλούν να γνωρίσετε, μέσα από τη "φρέσκια" ματιά τους, τη φύση του νου, της συνείδησης και της ατομικής ταυτότητας.