Βιβλίο
Το παιχνίδι του Ρίπλεϋ

Patricia Highsmith
Μετάφραση: Ανδρέας Αποστολίδης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2011
σ. 353
Σχήμα: 17χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-016-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Pipley's Game
Τα Νέα· Αστυνομική Λογοτεχνία 1
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Άγρα", 2008. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα - Σαββατοκύριακο" στις 30.7.2011.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ο Τομ Ρίπλεϋ απεχθάνεται το φόνο. Εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίος. Προτιμά να κάνει άλλος τη βρόμικη δουλειά. Έτσι, κάποιος δίχως εγκληματικό παρελθόν θα διαπράξει "δύο απλούς φόνους" για μια πολύ γενναιόδωρη αμοιβή.

Πώς να σκοτώσει κανείς δύο μαφιόζους χωρίς να λερώσει τα χέρια του; Ο Τομ Ρίπλεϋ χρειάζεται ένα άτομο υπεράνω υποψία και διατεθειμένο να αναλάβει τη δουλειά. Ο Τζόναθαν Τρεβάννυ, φτωχός πλην τίμιος οικογενειάρχης, χτυπημένος από λευχαιμία, θα μπορούσε να είναι το κατάλληλο πρόσωπο και ίσως να δεχόταν προκειμένου ν' αφήσει στην οικογένεια του ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό... Τον βρίσκουμε λοιπόν διστακτικό αλλά έτοιμο να υποκύψει στην πλεκτάνη του σαγηνευτικού και διαβολικού Τομ Ρίπλεϋ, ο οποίος ξέρει πώς να παρασύρει στη διαφθορά και στον φόνο ένα άτομο στοιχειωμένο από την ιδέα τού επικείμενου θανάτου του.

"Το παιχνίδι του Ρίπλεϋ" μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1977 από τον Βιμ Βέντερς με τον τίτλο "Ένας Αμερικανός φίλος", με τον Χτένις Χόππερ στον ρόλο του Ρίπλεϋ και τον Μπρούνο Γκαντς στον ρόλο του Τζόναθαν, και το 2002 από τη Λιλιάνα Καβάνι, με τον Τζων Μάλκοβιτς στον ρόλο του Ρίπλεϋ.