Βιβλίο
Αρσέν Λουπέν: Η κούφια βελόνα

Maurice Leblanc
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Φραγκιά
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2011
σ. 331
Σχήμα: 17χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-017-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Arsène Lupin - L' aiguille creuse
Τα Νέα· Αστυνομική Λογοτεχνία 2
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Άγρα", 1985. Αντί προλόγου: "Ο Maurice Leblanc και ο ηρωάς του: συζήτηση με τον Claude Leblanc". Περιέχεται: "Η πραγματική ζωή του Αρσέν Λουπέν" του Francis Lacassin. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο" στις 6.8.2011.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ο τζέντλεμαν-διαρρήκτης Αρσέν Λουπέν είναι κάτοχος του μυστικού της Κούφιας Βελόνας, που επί είκοσι αιώνες χάρισε δύναμη και δόξα στον εκάστοτε κάτοχο του, από τον Ιούλιο Καίσαρα μέχρι και τον Λουδοβίκο τον 14ο.

Στο μυθιστόρημα αυτό, ο Αρσέν Λουπέν -ένας από τους μεγάλους κακοποιούς της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας-είναι σφόδρα ερωτευμένος και βρίσκει, επιτέλους, έναν άξιο αντίπαλο, τον Ισίδωρο Μπωτρελέ, νεαρό μαθητή της ρητορικής - εκτός, βέβαια, από την πάντα αμήχανη γαλλική αστυνομία και τον σταθερό αντίπαλο του Χέρλοκ Σολμς (μια παρωδία του Σέρλοκ Χολμς).

Ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων, κρυφτού και αποκαλύψεων στο κέντρο της Γαλλίας, σε ξεπεσμένα αρχοντικά και πύργους, με πλαστά και αυθεντικά έργα τέχνης, χαμένα χειρόγραφα και εξαφανισμένες εκδόσεις, θα οδηγήσει τον αναγνώστη στο μυστικό της Κούφιας Βελόνας.

Η έκδοση συνοδεύεται από μια συνέντευξη του γιου τού συγγραφέα και ένα αναλυτικό χρονολόγιο της ζωής του Αρσέν Λουπέν, γραμμένο από τον γνωστό Γάλλο μελετητή της αστυνομικής λογοτεχνίας Francis Lacassin.