Βιβλίο
Η άγρια Μαίριλυν
Κουαρτέτο του Ισαάκ Σαϊντέλ

Jerom Charyn
Μετάφραση: Ανδρέας Αποστολίδης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2011
σ. 309
Σχήμα: 17χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-020-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Marilyn the Wild
Τα Νέα· Αστυνομική Λογοτεχνία 5
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Άγρα", 1993. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα - Σαββατοκύριακο" στις 27.8.2011.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ο δυναμικός κι αδιάφθορος επιθεωρητής Ισαάκ Σαϊντέλ έχει ταχθεί κατά του εγκλήματος στη Νέα Υόρκη, μαζί με το δεξί του χέρι, τον Γαλανομάτη. Η αγαστή συνεργασία τους διαταράσσεται όταν ο βοηθός του σχετίζεται με την πιο τρελή κοπέλα της Νέας Υόρκης, που συλλέγει γάμους και διαζύγια: με την "Άγρια Μαίριλυν"- την κόρη του Ισαάκ Σαϊντέλ.

Στην "Άγρια Μαίριλυν" (1976), πρώτο βιβλίο της τετραλογίας του Τζέρομ Τσάρυν "Κουαρτέτο του Ισαάκ Σαϊντέλ", ο ήρωας παρουσιάζεται εχθρός του υπόκοσμου, και ταυτόχρονα άνθρωπος τρυφερός και με κατανόηση για την παραβατικότητα, ειδικά των νέων. Δεν διστάζει να τα βάλει με τις πιο επικίνδυνες συμμορίες στο'Ηστ Σάιντ και στο Μπρονξ, τις αγριότερες συνοικίες της Νέας Υόρκης. Θα τα βρει, όμως, σκούρα όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ίδια του την κόρη...

Ένα μυθιστόρημα-τοιχογραφία της Νέας Υόρκης, με χιούμορ και "με την εξυπνάδα και την πονηριά του δρόμου" όπως έγραψαν οι "New York Times".