Βιβλίο
Μυστήριο στην Πάτμο
Μια αστυνομική περιπέτεια του αστυνόμου Ανδρέα Καλδή

Jeffrey Siger
Μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου
Αθήνα
Αικατερίνη Λαλαούνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 333
Σχήμα: 20χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89483-5-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Prey on Patmos
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.11€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-08-2011)
Περίληψη:

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε την προφητική "Αποκάλυψή" του πριν από 1900 χρόνια σ' ένα σπήλαιο της ιεράς νήσου Πάτμου. Στη σύγχρονη εποχή, στην παρθένα χερσόνησο του Άθω, είκοσι μονές απομονωμένες από την υπόλοιπη ανθρωπότητα παραμένουν φρουροί των μυστικών του Βυζαντίου, τηρώντας έναν τρόπο ζωής που παραμένει απαράλλακτος περισσότερο από 1500 χρόνια.

Όταν ένας σεβάσμιος μοναχός από την ιερά μονή της Πάτμου δολοφονείται στην κεντρική πλατεία της Χώρας την Κυριακή των Βαΐων, ο ταξίαρχος Ανδρέας Καλδής, διοικητής του Τμήματος Ειδικών Εγκλημάτων, καλείται να βρει το δολοφόνο πριν "τους πάρει και τους σηκώσει όλους μαζί".

Ο Ανδρέας ερευνά την υπόθεση αδιαφορώντας για τις πολιτικές παρεμβάσεις, πράγμα που τον φέρνει αντιμέτωπο μ' ένα σκάνδαλο το οποίο στοιχειώνει την παλαιότερη μοναστική κοινότητα του κόσμου. Ανακαλύπτει ότι αυτό το πανάρχαιο και σεβάσμιο καταφύγιο εκτρέφει μερικές πολύ σύγχρονες διεθνείς συνωμοσίες που απειλούν να καταστρέψουν την καρδιά της Εκκλησίας.

"Ένα κοσμοπολίτικο μυθιστόρημα γραμμένο με άψογο τρόπο, το οποίο παρακολουθεί βήμα-βήμα τη διαδικασία της εξιχνίασης μιας φρικτής δολοφονίας..."

(από τις κριτικές προτεινόμενων βιβλίων του περιοδικού "Booklist")

Κριτικές - Παρουσιάσεις: