Βιβλίο
Το τραπέζι του Θεού: Μοναστηριακή γαστρονομία από Κρήτη, νησιά Αιγαίου και Ιταλία
200 αυθεντικές συνταγές: Κεράσματα, μεζεδάκια, καθημερινά και γιορτινά φαγητά, γλυκά και λικέρ

Μαίρη Σπυριδογιαννάκη
Φωτογράφος: Κώστας Δρίμτζιας
Αθήνα
Allegro
Αριθμός Έκδοσης: 1
2011
σ. 177
Σχήμα: 28χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-436-362-9
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.10€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 17-09-2014)
Περίληψη:

Θεϊκές απολαύσεις, στην κυριολεξία.

Σε μια μπουκιά εφταζύμου άρτου, μιας τηγανόπιτας, μιας χορχαρένιας ομελέτας.
Σε μια πιρουνιά ψηλορείτικης μακαρονάδας ή αυθεντικής καλογερικής καρμπονάρος από την Τοσκάνη.
Σε μια γουλιά ασκητικού καφέ, ψημένου στο μαγκάλι με μέλι και λίγες σταγόνες ρακής.
Σε ένα σφηνάκι λικέρ μανταρίνι από τον παπα-Νικήτα στη Σύμη ή σ' ένα ποτήρι κρύα σουμάδα απ' την Αγία Μαρίνα.

Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Ιταλία ανοίγουν σ' αυτό το βιβλίο την κουζίνα των μοναστηριών τους και αποκαλύπτουν αυθεντικές συνταγές, γευστικά παντρέματα απλών φυσικών υλικών αλλά και μαγειρέματα υψηλής γαστρονομίας, που δεν βασίζονται σε δυσεύρετα και κατά κανόνα
χημικά στοιχεία. Ούτε είναι νερόβραστα και άνοστα.

Λαχανικά, όσπρια, σπιτικά ζυμαρικά, ρύζι, αγνό κρέας, φρέσκα ψάρια, τυριά του βοσκού και του μοναστηριού, εύκολα και πεντανόστιμα γλυκά, καλόπιστα λικέρ και ελιξίρια έρχονται τώρα στο δικό σας τραπέζι, ζωντανεύοντας μνήμες άλλων εποχών αλλά και ξεχασμένα συναισθήματα,
όπως η γαλήνη την ώρα του φαγητού, η απόλαυση της λιτότητας και η ευγνωμοσύνη στο Θεό και τη φύση για τα πολύτιμα αγαθά τους.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Παρή ΣπίνουΜπουκιά και συχώριο"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "ΕΠΤΑ"6/11/2011
«To τραπέζι του Θεού» στα μοναστήρια"Ημερησία"28/10/2011
Γιώργος Α. ΚιούσηςΘεϊκές μεσογειακές απολαύσεις"Ελευθεροτυπία"26/10/2011